Preduzeća utajila kvadrate za obračun

imageJKP Vidrak se izjasnilo da neće biti povećanja cena njihovih usluga . U kontroli kvadrata prijavljenih korisnika medju preduzećima koju Vidrak trenutno sprovodi sa komunalnom policijom i inspekcijom do sada potvrdjeno da su brojna preduzeća prijavila značajno manju kvadraturu od one koju koriste.

JKP Vidrak u ovoj godini neće povećavati svoje cene iako je zeleno svetlo za to dalo Gradsko veće. Direktor Vidraka Djordje Milanović za Vamediu kaže da će nadoknaditi novac štednjom unutar preduzeća. „ Smatramo da je ovo teško vreme za sve naše sugradjane i ne želimo da dodatno stvaramo teret i troškove . Odustali smo od poskupljenja , a takvu odluku smo i prošle godine doneli. Tačno je da su neke investicije bile predvidjene po osnovu povećanja prihoda na osovu poskupljenja usluga , ali pokušaćemo da to nadoknadimo uštedama u samom radu i funkcionisanju preduzeća. i u programu za ovu godinu smo predvideli uštede na brojnim pozicijama , videćemo gde još možemo“, kaže direktor Milanović.
Sasvim izvesno jedan deo očekivanog novca pristići će iz novih kvadrata koji su pronadjeni u kontroli na terenu. Po prvoj proceni na osnovu dosadašnje kontrole u novcu će to iznositi oko 800 000 dinara.
„ Imali smo dosta sugerisanja da pojedina preduzeća nisu prijavila tačne kvadrature korisnog prostora zato smo zajedno sa komunalnom inspekcijom i policijom krenuli u kontrolu. Verovali ili ne nismo ni očekivali da zloupotrebe odnosno utaje kvadrata ima tako mnogo . Pa mi smo naišli na cele stambene zgrade koje nisu prijavljene . To su trebali investitori da urade , ali nisu. Takodje preduzeća su u mnogo slučajeva prijavile jednu malu kvadraturu , a na terenu se u kontroli ispostavilo da imaju znatno više. Primera radi pekara ZAM imala je prijavljenih 20 kvadrata i na to su plaćali smeće , ali je kontrolom ustanovljeno da imaju 120 kvadrata. Dakle 100 kvadrata nije prijavljeno, a mi smo uslugu odnošenja smeća uredno izvršavali“, objašnjava Milanović.
U Valjevu se smeće naplaćuje po kvadratu prostora, a po rečima Milanovića po prijavama inkasanata biće izršena i provera stambenog prostora. „ Pa i tu postoje prijave da gradjani koriste 100 kvadrata ,a prijavili 30 i slično. Sve će biti provereno“, rekao je Milanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.