SNS: Nećemo dozvoliti antenski stub u školskom dvorištu

imageOdluku o nagradi grada koja se dodeljuje Milanu Mihailoviću doneo je sam gradonačelnik Stanko Terzić i kao predlagač i kao onaj koji odlučuje, tvrde valjevski naprednjaci. „SNS u Valjevu neće dozvoliti postavljanje antenskog predajnika Vipu praktično u dvorištu Treće škole“,rekao je Mihailo Milutinović šef pravnog tima ove partije na konferenciji za novinare.

Odluka i insistiranje na dodeli nagrade grada Valjeva Milanu Mihailoviću po mišljenju naprednjaka je skandalozna sobzirom ne samo na neprijavbljene okolnosti vezane za Mihailovića već i na činjenicu da je predlog došao od gradonačelnika koji je potom i odlučio o predlogu. „ Čuli smo na sednici Skupštine obrazloženje gradonačelnika Terzića o kvalitetima ovog kandidata , ali i da je Štab za vanredne situacije zapravo predložio ovog čoveka , a da su gradonačelnik i zamenik to samo podržali. Istina je jedna niko u Štabu za vanredne situacije nije imao informaciju o ovom predlogu i ljudi decidno tvrde da se o tome nikada nije zasedalo niti raspravljalo. Korektno je da u predlogu odluke stoji prilog da su predlagači održali sednicu i odlučili na osnovu toga i toga . Ali gradonačelnik nije ni trepnuo izašao je za govornicu i rekao nešto što niko ne može da potvrdi. Uzeo je sebi za pravo da odlučuje o svemu . Još mu samo nedostaje sudska vlast, svaku drugu je uzeo sebi“, rekao je Milutinović komentarišući odluku o dodeli nagrada.
Milutinović je danas informisao novinare da je jedan od mobilnih operatera podneo zahtev da postavi svoj antenski predajnik na objekat Deleza koji se nalazi praktično u dvorištu Treće škole. „ Prilikom javne rasprave roditelji su bili protiv što je i normalno , a mi smo u ime SNS tražili od MZ da se u to uključi i mi nećemo birati sredstva da se to zaustavi. Trenutno se predmet nalazi u Gradskoj upravi gde se daje procena uticaja na životnu sredinu. Ja vam sada obećavam da to nećemo dozvoliti i nećemo birati sredstva da to zaustavi“ , bio je decidan Milutinović. On je naveo pšrimere pokušaja montiranja predajnika u Novom naselju gde je nakon sudskog postupka operater obavezan da demontira predajnik.
Naprednjaci neće dozvoliti ni povećanje cene vode za koje kažu da je neprihvatljivo kada se u tom preduzeću trenutno renoviraju prostorije i na taj način troše pare.
Milutinović je dana izneo i tvrdnju da je gradska vlast praktično zloupotrebila instituciju poberenika za informacije od javnog značaja navodeći primer da je SNS zatražio dokumentaciju povodom izgradnje Gerontološkog centra. „ Dobili smo informaciju da je kompletna dokumentacija prosledjena ministarstvu. Kada smo tražili dostavnicu nismo dobili. Po drugom dopisu dobili smo jednu činjenicu koja je za neverovati. Kompletnu dokumentaciju , jedini primerak preuzela je Milena Dosković. Bez obzira što je nepoznato po kom osnovu je jedni primerak otišao u ruke ženi koja je na volonterskom radu u Upravi, ostaje činjenica da je napravljen pokušaj obmane. Prvo su rekli da je u ministarstvu , a potom da nije već da je to preuzeča gospodja Dosković i tada priložili revers po kome se vidi da je dokumentacija kod nje. Zašto se to radi? Zašto se važni papiri grada tek tako daju , a istovremeno poverenik navodi na laž. Čovek je verovatno napisao kako su mu rekli“, rekao je Milutinović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.