Peta škola pomaže učenicima

imageRoditelji tokom godine izdvajaju veliki novac za dodatne časove svoje dece pored činjenice da školovanje nije besplatno. Peta OŠ odlučila je da pomogne i deci i roditeljima uvodeći ispunjenu radnu subotu za svu decu koja to žele.

Gotovo je postalo normalno da roditelji plaćaju deci dodatne časove još u osnovnoškolskom uzrastu. Na žalost sve se češće može čuti da se plaćaju nastavnici dodatno za časove stranog jezika u uzrastu do 4. razreda.Ionako tanak budžet roditelja dodatno tanji i mesečnih par hiljada dinara koje treba izdvojiti za dobru ocenu plaćajući dodatne časove.
Dok se jedni žale da je kriv plan i program koji ne ostavlja prostora da se svemu posveti dovoljna pažnja drugi pak misle da je nedovoljna angažovanost prosvetnog kadra u pitanju.
I jedne i druge demantuje OŠ "Sestre Ilić" koja je subotom organizovala dodatnu nastavu, dopunsku nastau , ali i pripremu za polaganje prijemnih ispita. " Subotom je kod nas radno . Svako dete koje želi da dodatno nešto nauči , spremi se za takmičenje ili sdruge strane traži više pažnje u smislu da su potrebna dodatna objašnjenja ima mogućnost da dodje subotom i prisustvuje časovima . Istovremeno organizovali smo i pripremnu nastavu za prijemne ispite iz svih predmeta koji se polažu", kaže direktor škole Goran Bojičić.

Ova škola je pre par godina uspela da organizuje pripremne časove za polaganje prijemnih ispita u saradnji sa gradom Valjevom , ali po rečima direktora ovoga puta u pitanju je dobra volja škole. " To niko ne finansira dodatno. To je dobra volja nastavnika , dobra volja škole da se pomogne deci. Prosvetni radnici u ovoj školi su u štrajku i dalje i časovi traju po 30 minuta , ali mi nismo ništa propustili kad su takmičenja u pitanju i pripreme. Sada evo postoji i ta radna subota da bi se nadokandilo na neki način ono što se možda propusti. Učenici naše škole zbog štrajka nisu uskraćeni za znanje niti obaveze škole prema njima i ova radna subota za one koji to žele je dokaz da pre svega mislimo na decu", kaže Bojičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.