Odlazi staro , a dolazi novo bolje ?

imageSve se menja pa i brendovi , a ovih dana prostor u Knez Miloševoj ulici napustila je trgovina tekstila Prvi maj Pirot.Pre nje otišli su svi brendovi stare Jugoslavije.

Agencija za privatizaciju predložila je stečaj kao model privatizacije za preduzeće „Prvi maj“ Pirot, što je potvrdila i Vlada Srbije usvajanjem Akcionog plana. Računi ovog preduzeća su već duži period u neprekidnoj blokadi pa će se namirenje nekih dužnika izvršiti kroz prodaju prostora ili davanje u zakup.
U Knez Miloševoj ulici u Valjevu nakon što je zatvorena ova trgovina više nema nijednog brenda stare Jugoslavije. Svoja vrata odavno su zatvorili Centrotekstil , Alpina, Crvena zvezda, Udarnik, Borovo, Ateks, Varteks, pa i knjižara Janko Veselinović, a ovih dana iz prostora u kome su bili i više decenija otišao je Prvi maj.
Trgovine koje su u Valjevu nekada oblačile i obuvale gradjane uglavnom su propale ili su raspadom Jugoslavije jednostavno nestale sa srpskog tržišta , a mnogi još pamte velike kupovine 80-tih na kredit za široke radničke mase pogotovo sjeseni kad dodje vreme škole . Neki još možda pamte na stiroporu ispisane čestitke u izlozima za Novu godinu , prodavačice u plavim mantilima .
Došla su neka druga vremena pa i neki novi brendovi. Ništa sporno, reći će neko izuzev činjenice da više nismo sigurni gde je uradjena deklaracija za proizvod koji smo kupili, zašto i posle pranja nekog odevnog predmeta imamo alergiju i zbog čega su u radnji potrebni tako jaki osveživači vazduha. Kakav to smrad treba da sakriju i zamaskiraju?

Prostor nekadašnjeg Prvog maja upravo se ovih dana renovira pa ostaje da se vidi šta je to novo što će osvanuti u šetačkoj zoni, a mnogi će vremenom zaboraviti šta je tu nekad bilo, a u kutijama na tavanu ili podrumu ostaće spakovani kaputi i jakne koji više nisu u modi , ali izgledaju kao da su juče kupljeni.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.