Ukida se zelena zona parkiranja

imageNajverovatnije da će već na sledećoj sednici Skupštine biti doneta odluka o ukidanju zelene zone parkiranja u gradu. Kako Vamedia saznaje za sada se ne planira povećanje cene parkinga , ali će novi parking prostori biti iscrtani.

Kako Vamedia saznaje uskoro će doći do ukidanja zelene zone parkiranja odnosno zone gde postoje iscrtana parking mesta , a za sada se parkiranje ne naplaćuje. U prošloj godini grad Valjevo inkasirao je oko 50 miliona dinara samo od naplate parkinga. Skupštinska odluka kaže da 80% tih sredstava odlazi Vidraku , ali u praksi nije tako jer je neko volšebno i ničim izazvano odlučio da sredstva budu odredjena budžetom unapred. Sve u svemu kome god da odlazi ovaj novac prihodi će se uskoro povećati jer će se proširiti zona naplate.
Kako Vamedia saznaje novom odlukom o parkiranju trealo bi da budu obuhvaćene i ulice u kojima nisu uredno obeležena parking mesta , a gradjani su sami to tražili kako bi se problem parkiranja rešio. Ovom odlukom biće izvesno obuhvaćena i Knez Mihailova ulica koja je rekonstruisana u prošloj godini , a ranije je bila tzv zelena zona parkiranja.
Po najavama cene parkinga neće biti menjane i za plavu zonu ostaje 23 odnosno za crvenu 36 dinara po satu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.