„Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2015.“

image„Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2015.“ koji se povodom Dana grada Valjeva – 20. marta održava u gradu na Kolubari, mesto je susreta mladosti, talenata i vrhunskih trenerskih metoda.

Ovaj turnir, četvrti po redu koji se održava, pod sloganom Košarka spaja, ugostiće mlade igrače, trenere, sportske radnike, ali i mnogobrojne ljubitelje košarke, među kojima su i veliki znalci ovog sporta. Svi oni će imati priliku da upoznaju lepote istorijskog, turističkog, ali i košarkaškog Valjeva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.Grupa košarkaških entuzijasta je 2012. godine pokrenula inicijativu o organizovanju ovog turnira a grad Valjevo i KK „Metalac“ su prepoznali značaj ovakve sportske priredbe i podržali organizaciju turnira. Prvi, 2012. kao i drugi 2013. godine Juniorski košarkaški turnir Valjevo je bio posvećen Luki Stančiću i nosio je naziv „Memorijal Luka Stančić“, po legendarnom, nekadašnjem košarkašu i čuvenom treneru Metalca, sarajevske Bosne i mlađih jugoslovenskih selekcija. Treći turnir je održan pod sloganom Košarka spaja, a posvećen je bio svim košarkaškim legendama grada Valjeva. Shvativši značaj jedne ovakve manifestacije Košarkaški Savez Srbije je 2013. godine uvrstio Juniorski košarkaški turnir Valjevo u svoj kalendar i prihvatio da bude Generalni pokrovitelj turnira.

„Veliki je značaj ovog turnira za grad Valjevo, ne samo zbog Metalca koji je prisutan već decenijama u vrhu naše košarke, već i zbog mladih generacija koje na ovaj način mogu da vide ekipe koje imaju renome ne samo na teritoriji Srbije, već i cele Evrope. Od početka održavanja turnira imali smo ekipe čiji su klubovi u vrhu evropske košarke i zato je ova sportska manifestacija značajna ne samo za Grad već za košarku uopšte“, naglasio je, predsednik Organizacionog odbora turnira Aleksandar Vujić Subotić na današnjoj konferenciji za novinare i uputio poziv svim sugrađanima da prisustvuju turniru.

Sekretar Sportskog saveza Valjevo Radomir Simić govorio je o predstojećem turniru. Istakao je da su Pokrovitelji turnira Grad Valjevo, Košarkaški savez Srbije, Sportski savez Valjevo, Košarkaški klub „Metalac“ i mnogobrojni prijatelji i donatori koji pomažu da ova manifestacija bude na visokom nivou. Turnir počinje u petak 20. marta u 13 časova. Stalni učesnici turnira su KK“Partizan“, KK „Union Olimpija“, KK „Bosna“ kao i ekipa Prievica iz Slovačke, koja svake godine nastupa kao gost grada Valjeva. Na turniru će svakako biti i veliki broj gostiju, a do sada su svoje učešće potvrdila mnoga značajna imena košarke, a to su ljudi koji se interesuju za rad sa mlađim kategorijama, odabrani skauti, menadžeri i predstavnici klubova. Ekipu Metalca će voditi dva trenera Mihajlo Poček i Aleksandar Janković.

Valjevo će i ove godine profesionalno i na najvišem nivou dočekati goste.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.