1350 valjevskih učenika na takmičenju

imageDanas se u celom svetu održava međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“. Podružnica matematičara Valjevo i valjevski matematičari u afirmativnoj akciji popularizacije matematike, kao i prošlogodišnji veoma zapaženi rezultati učinili da se interesovanje za ovo međunarodno takmičenje poveća.

Tako, ove godine u 10 valjevskih škola za učešće se prijavilo čak 1350 takmičara.
Prošle godine, kada je 1150 valjevskih učenika uzelo učešće, naši učenici osvojili su 7 medalja i 90 priznanja.
Društvo matematičara Srbije i Podružnica matematičara Valjevo će i ove godine prigodno nagraditi najuspešnije učenike.
Ovo takmičenje namenjeno je učenicima od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na njemu učenici u celom svetu, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke, ali svako u svojoj školi.
Pored svih sedam gradskih osnovnih škola takmiče se i učenici iz OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračića, kao i srednjoškolci iz Valjevske gimnazije i Medicinske škole „Dr Miša Pantić“.
Sa brojem od 1350 takmičara, Valjevo je pravi matematički grad i u četvrtak 19. marta, će biti praznik matematike i nauke uopšte.

Cilj samog takmičenja je povećanje interesovanja za matematičke i prirodne nauke, kao i razvoj logičkog i kombinatornog mišljenja i korišćenja stečenih matematičkih i logičkih znanja. Zadaci na ovom takmičenju su veoma interesantni i slični zadacima koji se rešavaju na testovima inteligencije, a po nivoima težine dostupni su svim učenicima.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.