Svi znali za stan i svi ćutali

imageGradska uprava još uvek ćuti o slučaju Kaje Jovanović i nezakonitog korišćenja stana. Izbor novog vršioca dužnosti zasigurno ne može ovu zloupotrebu zataškati, a izvor Vamedie u Centru za socijalni rad tvrdi da je i buduća direktorka centra sa pozicije pravnika bila upoznata sa ovom činjenicom. Direktorka u nasledje dobija i slučaj stana

Zašto Kaji Jovanović tadašnja direktorka Centra Zorka Jeremić nije produžila ugovor o korišćenju spornog stana, pitanje je verovatno za Jeremićevu , a zašto niko od zaposlenih koji su bili upoznati sa ovim slučajem nije prijavio upravi pitanje je takodje. Nova direktorka izvesno će u nasledje pored bavljenja redovnim poslovima iz sektora socijalne zaštite dobiti i vruć krompir zvani slučaj stana .
Naime po rečima izvora Vamedie iz redova zaposlenih u Centru o isteku ugovora o korišćenju stana znali su gotovo svi zaposleni . Posebno pravna služba. Jovanovićeva je taj podatak svakako znala , ali je izostavila da o njemu izvesti UO ustanove već je direktoru pre nje Aleksandru Grujiću podnosila zahetv za otkup stana. „Ja stvarno nisam to znao . Saznao sam iz medija ceo slučaj , ali istina je da je podnosila zahtev za otkup . Ja to nisam prihvatio jer sam mislio da treba da imamo Komisiju koja će odlučivati o tom stanu , da se napravi bodovna lista i slično. Ali ni to nije realizovano“, rekao je kratko za Vamediu Grujić odbivši dalje komentarisanje.
Ugovor o korišćenju stana Jovanovićevoj je istekao u decembru 2012. godine , a izvor Vamedie tvrdi da pomenuta Komisija nikada nije napravljena jer u njoj niko nije želeo da bude . „ Verovatno niko nije želeo da se time bavi , a da ne govorimo nakon što je ona izabrana za direktora . Pravnici su morali da pokrenu to pitanje, svojevremeno je potpredsednik UO bila čak Katarina Milićević koja je pravnik, ona je to svakako znala . Pa i buduća direktorka je bila zaposlena tada“, kaže izvor Vamedie.

Izgleda da se u slučaju zloupotrebe u Centru pojavio svuda prisutan problem koji ima dva lica . Jedno lice kaže : „ Zašto bih ja prijavio/la nije to moj posao?“, a drugo : „ Samo mi treba da se sazna pa da se kola slome na meni!“. Dok se kao država pokušavamo izboriti sa korupcijom i kriminalom ćutanje je najčešće identifikovan razlog našeg neuspeha.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.