Procedura koči sredstva za Bolnicu

imageNakon što je fondacija lista Blic pokrenula akciju pomoći u obnovi odeljenja neurohirguje u Valjevu , snimci katastrofalno lošeg stanja na trom odeljenju obišli su Srbiju. Blic će pomoći ovom odeljenju , ali u načelu grad Valjevo kažu iz proceduralnih razloga do sada Bolnici nije pomogao nijednom

Fondacija lista Blic okrečiće, promeniti stolariju i nabaviti nove krevete za odeljenje neurohirugije u Valjevu. Ivan Ivanović na Prvoj televiziji reklamirao je i sms broj na koji gradjani Srbije mogu pomoći ovom odeljenju u Valjevu. Ali sam grad Valjevo po svemu sudeći ne pomaže monogo Bolnici.
pre izvesnog vremena moglo se čuti da je Valjevo obećalo Bolnici 600 000 dinara kao pomoć u uredjenju kuhinje u kojoj više od 35 godina ništa nije inovirano pa čak ni pribor za jelo.Iz sopstvenih sredstava Bolnica je krenula u nabavku aparata i posudja , a direktor Bolnice Dobrivoje Grujičić tada je saopštio da je posle mnogo godina u ishranu bolesnika uvedena junetina i razne vrste povrća. Obećanih 600 000 dinara imalo bi za šta da bude iskorišćeno , ali takva donacija nije usledila. Gradonačelnik Stanko Terzić objašnjava da grad nije odustao od te namenre ,a ali da procedure ne dozvoljavaju takvo prebacivanje novca. „Mi smo planirali da izdvojimo 600.000 dinara za nabavku inventara za bolničku kuhinju, ali nemamo zakonskog osnova ni za to. Moramo tražiti formulu i verujem da ćemo uspeti i moramo naići na razumevanje”, rekao je Terzić.
Neki gradovi u Srbiji uspeli su da svojim Bolnicama doniraju novac, kakav je slučaj sa Kraljevom, ali je gradonačelnik Terzić skeptičan po pitanju pravnog osnova za takvo finansiranje koji su iskoristili Kraljevčani.
Za sada Bolnica će morati sama ili iz sredstava Fondacija da finansira sve radove ili kupovine koje su potrebne.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.