NS: Naših 35 miliona za bazen otišlo je u Toplanu

imageNS je svojevremeno imala opredeljena sredstva za izgradnju balona u Petnici , ali je taj novac preusmeren na gradsku Toplanu, rečeno je na konferenciji za novinare GO NS u Valjevu.

Dok je gradsku vlast zbog neažurnosti kritikovao predsednik GO NS Radovan Vlajković rekavši da grad praktično nema investicije niti traži , ali i ne dobija sredstva sa Republike nekadašnji predsednik Opštine Jovan Tomić govorio je o balonu u Petnici. „ Još 2007. godine mi smo u budžetu imali opredeljena sredstva za balon . Moram reći da to nije bio balon kakav je sada postavljen već se radilo o dvostrukom pokrivanju dakle o jednoj čvrstoj gradjevini kakvu smo imali prilike da vidimo u Češkoj. Lično sam od ministra Velimira Ilića tražio sredstva koja su po prvim proračunima iznosila negde oko 21 milion dinara i on nam je to obećao. Zatim su sa svim troškovima tu cifru uvećali i rekli da tako uradjen zatvoreni bazen treba da košta 43 miliona dinara. Ponovo sam tražio novac i dobio 35 miliona dinara. Ta činjenica je proveriva“, objašnjava Tomić.
On ipak nije znao da objasni zašto je i kako pao raspisani tender u toj godini kako bi sredstva bila iskorišćena . Kako se bližio kraj godine po Tomićevim rečima , sredstva su kao neiskorišćena trebala da budu vraćena ministarstvu . „ Ja sam ponovo otišao kod Velje i pitao da li možemo ta sredstva da utrošimo za nešto drugo u narednoj godini pa nam je i to omogućeno . Novac je otišao za gradsku Toplanu“, rkao je Tomić i dodao da je iz tih činjenica jasno da je NS još pre osam godina razmišljala o balonu.
„ Iako ovaj balon nije po ugledu na onaj kakav smo mi želeli da uradimo u Valjevu i za koji smo bili obezbedili sredstva ipak smatram da je ovo dobra stavr za Valjevo. Grad treba da ima zatvoreni bazen . Ja sam star da bi se u njemu zimi kupao , ali će moja deca sigurno“, rekao je Tomić komentarišući novopostavljeni balon u Petnici .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.