„Monopol“ slavi 80. rođendan

imageTanjug /Popularna društvena igra "Monopol" ove godine slavi 80 godina, te je za tu priliku predstavništo kompanije "Hazbro" u Francuskoj odlučilo da u jedan broj kutija ubaci prave novčanice

PARIZ – Popularna društvena igra "Monopol" ove godine slavi 80 godina, te je za tu priliku predstavništo kompanije "Hazbro" u Francuskoj odlučilo da u jedan broj kutija ubaci prave novčanice.
Kako prenose francuski mediji, od 30.000 kutija "Monopola" sa nalepnicom "80 godina" koje će se naći na tržištu, 80 će imati specijalan poklon za kupce: u 69 biće ubačene novčanice u iznosu od 150 evra, u 10 novčanice ukupne vrednosti 300 evra, a u jednoj će se kriti pravi "džek pot" od 20.580 evra.

"Želeli smo da smislimo nešto posebno za ovaj jubilej, a kada smo pitali igrače u Francuskoj, oni su nam rekli da bi voleli da u kutiji bude pravi novac", navela je predstavnica kompanije "Hazbro".

"Hazbro" proda 500.000 kutija "Monopola" godišnje u Francuskoj, a od kada je izmišljena 1935. prodato je više od 275 miliona primeraka ove igre širom sveta.

"Monopol" je preveden na 47 jezika i prodaje se u 114 zemalja, a računa se da je ovu igru dosad igralo milijardu ljudi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.