Neuspela prodaja zgrade Agrobanke u Valjevu

imageNije uspeo prvi pokušaj prodaje poslovnog prostora Nove Agrobanke u stečaju, četvorospratne zgrade u kojoj se nekada nalazila Valjevska banka, u strogom centru Valjeva, pošto se na raspisani oglas nije javio nijedan zainteresovani kupac.

Nova Agrobanka nastala je 2012. godine kao naslednica poljoprivredne Agrobanke koja je ugašena . Ovu banku osnovala država sa 85 miliona evra, dok je pet miliona evra Agencija za osiguranje depozita. Ipak za tu Novu Agrobanku ministar Mladjan Dinkić već u oktobru izjavio je da je felerična pa je nakon prenosa depozita i Nova Agrobanka otišla u stečaj.“ Transakcija koja je ovog proleća urađena tako što je zatvorena stara Agrobanka i napravljena Nova je bila felerična, jer suštinski dubioza u Agrobanci je bila 300 miliona evra i potpuno je jasno da se sto miliona evra obveznica to nije moglo pokriti“, rekao je on.

Nova Agrobanka imala je i svoj prostor u Valjevu , prostor nekadašnje Valjevske banke.Prvi pokušaj prodaje ovog prostora nije uspeo.

Zgrada je ukupne površine 1.608 kvadratnih metara, ima prizemlje i četiri sprata, sa pravom svojine na zemljištu površine 369 kvadrata. Početna cena za licitaciju bila je 864 hiljade evra, uz obavezan depozit od 86.400 evra. Stečaj nad Novom Agrobankom je pokrenut 29. oktobra 2012. rešenjem Privrednog suda u Beogradu. Stečajni upravnik je Agencija za osiguranje depozita, a njen poverenik Gordana Dinić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.