Nastavak pobedničke serije Srbijanke014

image ŽOK Srbijanka014 – OK Ribnica (Mionica) 3:0 (28:26, 25:12, 25:18)ŽOK Srbijanka014: Nedović (kap), Bojičić (lib1), Kašiković (lib2), Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Novokmet, Ilić, Obradinović, Janković.

U derbiju X kola prvenstva Regionalne Kolubarsko-mačvanske lige Valjevska Srbijanka-014 dočekala je do danas drugoplasiranu ekipu na tabeli Ribnicu iz Mionice. Srbijanka014 je drugi deo sezone započela u istom ritmu kao što je to činila prethodnih devet utakmica.
Od samog starta se igralo poen za poen sve do (13:13), gošće prave mini seriju i odvajaju se na (16:19), tada na servis staje danas odlična Aleksandra Janković i pravi seriju od šest poena za (22:19), ali se gošće nisu predavale i brzo poravnjavaju rezultat. Odličnim napadom Nedovićeve prve do set lopte stižu domaće, ali ni tada gošće nisu dozvolile da Valjevke osvoje set i neizvesnost je trajala sve do (26:26) kada je tačku na ovaj neizvestan i nadasve uzbudljiv set stavila kapiten domaćih Nedović prvo odličnim napadom pa blokom uz asistenciju Novaković.
Početak drugog seta je nagoveštavao uzbudljivu borbu i u nastavku utakmice. Ali pri rezultatu (8:7) domaće pojačavaju ritam, prvenstveno preciznim napadima Janković i Pavlović sa krajeva, te Novokmet sa sredine, odličnim servisima Nedović i Srećković, i vrhunskim odbranama libera Ivane Bojičić koja je danas gospodarila terenom i neke nemoguće lopte ostavljala u igri, prave seriju prvo od četiri poena a kasnije i serijom (10:1) rešavaju set u svoju korist (25:12). Treći set je po svemu sudeći bio puka formalnost za domaće pošto su od samog početka nametnule svoj očekivani ritam igre i nisu ni jednog momenta dozvolile gošćama da se ponovo razigraju, koje su izgleda mislima i dalje bile u prvom setu, što ih je na kraju utakmice skupo koštalo. Pored već pomenutih, odličnih Bojičić i Janković, sjajnu partiju je pružila i srednji bloker Ivana Novokmet.
Srbijanka014 je zadržala maksimalan učinak i posle desetog kola, i sada ima 30 poena, pet više od drugoplasiranog Jedinstva iz Malog Zvornika i osam od trećeplasirane Ribnice (Mionica).
U sledećem XI kolu Valjevke dočekuju ekipu OK Jedinstvo (Vladimirci) koja je trenutno poslednja na tabeli bez osvojenog boda. Utakmica će se igrati na Studentu, u nedelju 14.02 od 15h i ujedno će poslužiti da igraju igračice koje do sada nisu dobijale puno prilika, da debituje mlada Aleksandra Mitrović, nova nada kluba iz Valjeva. Očekuje se da u sastavu posle pauze zbog bolesti bude i Sanja Stanojević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.