Dr Zoran Jokić – Heroj nedelje

imageZvanje Heroj nedelje za prošlu sedmicu u emisiji “Da možda ne “ na prvom programu RTS-a pripalo je dr. Zoranu Jokiću iz Valjeva.

Pored uspeha na polju laparoskopije , aktivnosti vezanih za vaterpolo klub “Valis 93 “ dr. Zoran Jokić organizovao je dobrotvornmim akcijama obezbedjenje sredstava za uvodjenje grejanja u školi u Donjoj Toplici. Upravo grejanje na kom su zahvalni I školarci I tamošnji meštani bio je povod za ovu laskavu titulu. Zahvaljujući se na ovom priznanju dr Jokić je u emisiji rekao da su pravi heroji ovog vremena zapravo ljudi koji žive na selu koji jako teško žive u ovo vreme krize.

Dr Zoran Jokić profesionalno je angažovan na polju lečenja steriliteta neplodnih bračnih parova savremenim metodama laparaskopske hirurgije. Uz to, osnivač je i predvodnik Škole porodiljstva „Akademik Vojin Šulović Bivao je, ili je i sada, u stručnim i društvenim organizacijama: predsednik Srpskog lekarskog društva – Podružnica Valjevo; načelnik Službe za zaštitu žena; član Predsedništva Ginekološko-akušerske sekcije Srbije; član Predsedništva Udruženja ginekologa Srbije i Crne Gore; predsednik KUD „Abrašević”… Organizovao dve serije koncerata „Terapija muzikom”. Dva puta je nagrađen najvišim priznanjem Valjeva. Priznanje za svoj profesionalni rad dobio je i 2009. godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti medicine, za pionirski poduhvat laparaskopije i višegodišnje unapredjenje rada ginekološke službe. Novčani deo nagrade tada je ustupio Gradskom pozorištu „Abrašević“ i Društvu mladih istraživača.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.