Najčešće eksponirani u medijima

imageAgencija Ninamedia objavila je rezultate istraživanja o broju pominjanih ličnosti u srpskim medijima. Po njihovom istraživanju premijer Aleksandar Vučić daleko je ispred svih dok je Tomislav Nikolić na trećem mestu.

Ninamedia je istraživala medijsku eksponiranost srpskih političara I u objavljanom istraživanju navodi da je najpominjaniji političar premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je po broju pominjanja ispred Novaka Đokovića, kao i ispred Rusije, Evrope i ostalih pet od deset najčešće pominjanih pojmova. Posle Vučića, Ivica Dačić je sledeći najčešće pominjani političar i ispred je Tomislava Nikolića (bez pojma „predsednik“).

Interesantno je da se u srpskim medijima ime Vladimira Putina visoko kotiralo čak ispred srpskih političkih lidera , pa se iza Putina nalaze Tadić , prate ga Pajtić i Đilas, dok je Obama skoro pet puta manje pomenut od Putina, navodi se u analizi Ninamedie.
Kako se u poslednje vreme sve češće čuje da neko doživljava medijsku blokadu dok se neko “ne skida sa naslova” interesantan je I podatak da je od stranaka, najčešće pominjana u 2014. bila SNS, nešto manje DS, a SPS duplo manje od demokrata.
U ovom istraživanju praćena je samo eksponiranost bez obzira na vrstu teksta odnosno konotaciju u kojoj se ličnost ili partija pominje.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.