Savković novi direktor „Krušik akumulatora“

imageDalibor Savković , preduzetnik iz Beograda novi je generalni direktor „Krušik akumulatora“ umesto Snežane Aleksić koja je donedavno obavljala tu dužnost.Aleksićeva se sada nalazi na mestu zamnika predsednika NO Zorana Čička.

Mali akcionari preduzeća Krušik akumulatori nedavno su u javnosti optužili nekadašnje visoke funkcionere JUL-a da su oštetili preduzeće, a zaposlene i samu firmu doveli do ruba propasti. Po nihovim rečima malverzacijama u privatizaciji nekadašnje uspešne fabrike nikad kraja. Nove informacije govore da je došlo do promena u samom upravljačkom vrhu. Naime, Dalibor Savković, preduzetnik iz Beograda, novi je generalni direktor „Krušik akumulatora” Beograd, umesto Snežane Aleksić koja je donedavno obavljala tu dužnost. „ Želim da ljudi shvate da nismo neprijatelji, da je u interesu i vlasnika i menadžmenta da se zaposleni vrate na posao, da primaju plate, da imaju overene zdravstvene knjižice“, rekao je Savković novinarima.

Za predsednika novog Nadzornog odbora jednoglasno je izabran mr Zoran Čičak, predsednik kompanije „Argonauts International Group” LLC, Delaver, USA, dok je njegov zamenik Snežana Aleksić, direktor privrednog društva „Hidrotehnika” Beograd. U sastavu novog Nadzornog odbora „Krušik akumulatora” koji broji devet članova, uz Zorana Čička i Snežanu Aleksić, kao predstavnici većinskog akcionara još su se našli dr Miroljub Hadžić, redovni profesor Univerziteta Singidunum u Beogradu i Jevto Vasiljević, glavni broker „Athena Capital” Beograd. Manjinske akcionare u Nadzornom odboru predstavljaju Milovan Protić iz Banca Intese i David Babić, fizičko lice. Nezavisni članovi ovog tela postali su Mišela Nikolić, specijalni savetnik u Kabinetu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vuk Fatić, koordinator za saradnju sa medijima u Kabinetu Predsednika Republike Srbije i dr Časlav Mitrović, redovni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu.
Osim Dalibora Savkovića kao generalnog, Nadzorni odbor je u novi Izvršni odbor „Krušik akumulatora” kao izvršne direktore imenovao Mariju Đorović, ekonomistu iz Beograda i Dragana Grujičića, inženjera iz Valjeva.

Zaposleni, njih 80, u ovom preduzeću zarade nisu primili dve godine ,a po rečima Savkovića jedan od prvih problema koji je odmah po dolasku zatekao i koji hitno mora da reši su tehnička pitanja, uspostavljanje telefonskih linija, interneta… Odmah je tražio i sastanak sa predstavnicima sindikata,kaže da nije uspeo u tome, ali očekuje da će do susreta ipak doći narednih dana.“ Naša namera je da se u najkraćem mogućem roku obnovi proizvodnja, da zaposleni počnu da primaju plate. Radnici i dalje dolaze na posao i imaju volju da rade što je pozitivno i jako važno – izjavio je valjevskim novinarima Dalibor Savković, novi direktor. On je potvrdio da novi menadžment u narednim danima ima zakazane sastanke u Generalštabu Vojske Srbije i Ministarstvu odbrane, kao i sa predstavnicima „Železnica Srbije”, na kojima će se razgovarati o obnavljanju proizvodnje „Akumulatora” za njihove potrebe. Osim toga, biće kontaktirani i neki raniji kupci ove firme da bi se sagledale njihove namere i mogućnosti za nastavak saradnje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.