Lidl duga priča bez epiloga

imageJoš 2012. godine u Valjevu je pokrenuta priča o dolasku nemačkog trgovinskog lanca “Lidl”. Ministar Rasim Ljajić potvrdio dolazak Lidla u Beograd , a Valjevo još uvek niko ne pominje.

Lidl je svojevremeno od Valjeva kupio parcelu od 58 ari, ali im je za početak posla, pored te parcele, bila potrebna kupovina dodatnog zemljišta koje je u vlasništvu vojne industrije “Krušik”. Gradonačelnik Stanko Terzić svojevremeno je I nemačkom ambasadoru rekao da je upućeno pismo Vladi Srbije I ministarstvu odbrane kako bi se taj posao što pre završio. Ali do danas nema vesti iz uprave šta je uradjeno po tom pitanju.
Ministar Ljajić tvrdi da će dolazak Lidla u Beograd drastično oboriti cene , kako sada stvari u Valjevu stoje takvog obaranja neće biti.
Istovremeno je zanimljivo da je grad pokrenuo konverziju u vlasništvo u krušiku na osnovu duga Krušika. Ipak ta konverzija ne znači precizirano učešće u imovini ili odlučivanju. Dakle grad je po preporuci ministarstva pristao na konverziju , ali zauzvrat očito nije dobio ništa. Grad I dalje pravi planove kako da se Krušik rastereti duga prema valjevskim javnim preduzećima dok Krušik sdruge strane očito nehaje za zahteve grada.
U Valjevo su medjuvremenu došli „Intereks“i „Roda“ .

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.