Balon je suštinski bezbedan

imageBalon u Petnici je do dobijanja zvanične dozvole zatvoren za korišćenje. Nakon što su demokrate postavile pitanje o bezbednosti direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić kaže da je balon suštinski bezbedan , da će papir stići vrlo brzo , a da je do zastoja došlo zbog pogrešno upućenih dopisa.

“ Balon je prošao tehnički prijem još uvek nismo dobili saglasnost protivpožarne policije, koja je izostala zbog pogrešnih dopisa i informacija. Naime, mi smo još u maju prošle godine predali Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije zahtev za dobijanje saglasnosti. Oni su nam odgovorili da njihovo mišljenje i saglasnost za balon nije potrebna. Međutim, posle naknadnog saznanja da se u okviru balona nalazi i cisterne sa TNG, naloženo nam je da uradimo elabort o bezbednosti, što smo mi učinili, i to dve nedelje pre otvaranja balona, i dostavili Sektoru za vanredne situacije. Nakon što i to bude ispoštovano sa njihove strane papir će stići“ rekao je Jeremić.
On tvrdi da se odlukom o zatvaranju balona koji je suštinski bezbedan nanosi šteta samo klubovima . “ Pa zar neko misli da bismo pustili decu u nebezbedan prostor? To zaista ne stoji. Balon je suštinski bezbedan za korišćenje i on neće biti polje za političko prepucavanje to sigurno. Demokrate znaju da do kondenza koji pominju dolazi zbog toga što smo u deo balona ugradili i tribine ali i da će i taj problem biti rešen. Ali ako treba da sačekamo i taj papir nije problem čekaćemo“, rekao je Jeremić.
Na ovu odluku o zatvranju balona negoduju predstavnici klubova pred kojima je iznova organizovanje odlazaka na treninge van Valjeva.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.