Bazen za sve valjevske školarce

image„ Školska deca treba da imaju čas fizičkog na bazenu „, rekao je Vojislav Andrić na sednici Skupštine SS Valjeva. Sdruge strane grad sprema strategiju korišćenja bazena u koju su upravo uključeni valjevski školarci.

Vojislav Andrić je na sednici Skupštine SS Valjeva rekao da je potrebno uključiti što više decu školskog uzrasta u bavljenje sportom te i da je sjajna prilika pokriveni bazen u kome bi deca mogla imati čas fizičkog vaspitanja. „ Bazen košta , dosta je uloženo i sada se sve to mora učiniti održivim . Ne vidim nijedan razlog zbog kog ne bismo decu uključili u tu priču. Pa da recimo imaju čas fizičkog u bazenu“, rekao je Andrić.
Na istoj sednici direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić ponovio je ranije datu izjavu da grad razmišlja upravo u tom pravcu. „ Priprema se strategija o tome kako da što više dece bude uključeno. Već je postignut dogovor da se organizuje obuka za neplivače i da tom obukom budu obuhvaćena sva deca bez obzira na njihov materijalni status. Pomoć u realizaciji tog dogovora ponudili su vaterpolo i plivački klub“, rekao je Jeremić.
Grad Valjevo inače svake godine u okviru LAPD organizuje obuku plivanja za decu slabijeg materijalnog statusa.
Ukoliko se realizuje sadašnja najava kroz redovne časove fizičkog vaspitanja valjevski školarci mogli bi da imaju organizovane časove i na bazenu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.