VBA prisluškuje sindikate?

imageNacionalni mediji preneli su zabrinost sindikata odbrambene industrije kao reakciju na upozorenje ombudsmana Saše Jankovića da VBA prisluškuje sindikate. Agencije prenose stav Uduženih sindikata “Sloga” u kome se navode da traže I odgovor koji se to sindikati I koji lideri sindikata kontrolišu na ovaj način.

Zaštitnik građana Saša Janković optužio je ranije Vojnobezbednosnu agenciju da bez odluke suda špijunira političke stranke, lidere sindikata i pojedine sudije.
"Sa zabrinutošću smo primili ovu vest i zato tražimo odgovor: koji se to sindikati i koji se to sindikalni lideri kontrolišu od strane vojnih bezbednosnih službi?", navodi se u saopštenju.
Udruženi sindikati Srbije Sloga navode da sindikat nema šta da krije."U našim komunikacijama sa članstvom se može čuti samo očaj i vapaj radnika koji od nas svakodnevno traže pomoć i koji su sve više zabrinuti za svoju i egzistenciju svojih porodica", navodi se u saopštenju i dodaje da je neprihvatljivo da se pojedine vojne bezbednosne službe nezakonito bave bilo čijim radom.
"Dužni smo da upozorimo da se izostankom pune istine o ovom problemu trasira put u diktaturu, nakon čega bi mogla uslediti hapšenja i montirani procesi protiv svih onih koji drugačije misle, posebno boraca za ljudska prava i sindikalnih aktivista koji se bave pitanjima zaštite zaposlenih i prava da za svoj rad dobiju adekvatnu i pravičnu zaradu", saopštila je Informativna služba sindikata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.