Valjevo u čadji

      Нема коментара на Valjevo u čadji

imageDok zimi stanovnici u višim delovima grada uglavnom imaju najviše problema sa zimskim održavanjem , za to vreme oni u nižim delovima grada imaju problem sa zagadjenjem vazduha. Nije retka slika u januarskim jutrima bila da su brda okupana suncem dok je sam grad gotovo u izmaglici. Zagadjenje je bilo najveće 9. januara.

Iako se u gradu najviše priče pred početak sezone vodi o Toplani te grejanju sa ovog sistema , Toplana ne pokriva svojim sistemom najveći deo grada već naprotiv skoro 75% gradjana se greje u sopstvenoj režiji .Zadimljeni odžaci I sama konfiguracija terena na kome se prostire Grad Valjevo zimske mesece pretvorili su u mesece smoga I zagadjenosti.
Po dostupnim podacima , rekordna koncentracija čadji u vazduhu iznad Valjeva bila je 9. januara, kada je u centru grada izmereno 69 mikrograma, na Petom puku 136 mikrograma, a u Novom naselju skoro četiri puta iznad normale, čak 189 mikrograma ovih štetnih čestica po kubnom metru. Dozvoljena vrednost je 50 mikrograma po kubnom metru.

Sezona loženja se nastavlja iako su temperature I dalje u plusu , a za očekivati je da zagadjenje takodje ostane itekako prisutno.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.