Voda u Divcima polovinom godine

imageUkoliko se lepo vreme nastavi , ovih dana nastaviće se i završni radovi na izgradnji rezervoara u Divcima . Nakon hidroizolacijskih radova rezervoar će preći u nadležnost „Vodovoda“ koji najavljuje da bi već polovinom godine stanovnici na potezu od valjeva do Divaca mogli dobiti pijaću vodu.

„ Ja očekujem i danas da je moguće da izvodjač nastavi radove i sve je praktično na samom kraju. Ostali su hidroizolacijski radovi unutrašnji i spoljašnji, priključak je uradjen . Imali smo zbog vremenskih prilika malo pauzu u radovima i sada nastavljamo dalje. Po završetku ovih radova naš deo posla kao investitora je završen , a sve potom preuzima JKP „Vodovod““, kaže Milan Trifunović, pomoćnik direktora gradske Direkcije za komunalno tehnička pitanja.

Sam rezervoar ugovoren je u vrednosti od 9 miliona dinara pri čemu je u okviru ovog dela uradjena i pristupna saobraćajnica do rezervoara . Trifunović objašnjava da je rezervoar kapaciteta 150 kubika , a da vododna mreža završava kod škole u Divcima.
Djordje Pavlović direktor „Vodovoda“ za vamediu kaže da će nakon preuzimanja u nadležnost pomenutog rezervoara krenuti priključci . „ Potrebno je da se izvrši čišćenje rezervoara, zatim će uslediti probno punjenje mreže kako bi se mreža ispitala i eventualni nedostaci otklonili . kada se taj deo posla završi gradjani će imati pijaću vodu i u tom delu grada , a mi očekujemo da će svi ti poslovi biti završeni do polovine godine „. Kaže Pavlović.
Pomenuti vodovod trebao bi da obezbedi vodu za 3 do 5 000 korisnika i po svemu se uklapa u plan širenja vodovodne mreže , potvrdio je direktor „Vodovoda“ Djordje Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.