Do 15. juna završetak sanacije korita Kolubare

imageRadovi na sanaciji korita reke Kolubare trebalo bi da budu završeni do 15 juna. Radove u koritu Kolubare trenutno izvode Erozija, Telekom, ED, Jedinstvo. Grad Valjevo obratio se Srbija vodama sa zahtevom da se nastavi dalje uredjenje regulisanog vodotoka..

Radovi u koritu Kolubare izvode se po prvom elaboratu u vrednosti od 115 miliona dinara i to od teniskih terena do mosta na Jadru i produženo za 275 metara sa leve strane do Belog mosta. „ Rok za završetak tih radova je 15 . jun , ali su nam iz preduzeća Erozija najavili i raniji završetak radova . Oni su već dosta uradili , rade se i poprečne betonske veze korita praktično grede koja su ojačanja. Čim se steknu uslovi nastavljaju se radovi. Za sada smo se obratili Srbija vodama da se zahjedničkim sredstvima radi čišćenje vodotokova. Uskoro ćemo imati sastanak sa njima i pitanja o kojima ćemo razgovrati su nastavak rekonstrukcije regulisanog vodotoka i da se urade delovi kod Pivare kao i deo kod Austroterma“, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.
Po njegovim rečima dovoljno je da Srbija vode urade sve to na nivou elaborataa što je po zakonu dovoljno i ostaje potom da se vidi finansijski plan ovog preduzeća za 2015. godinu odnosno koliko je predvidjeno za ovu vvrstu sanacije.
Još u prošloj godini grad Valjevo je iz sopstvenih sredstava finansirao uredjenje manjih vodotokova gde su izvršena čišćenja i uredjeni nasipi gde je to bilo potrebno.
Ukoliko sve bude išlo po predvidjenom planu korito Kolubare izgledaće kao nekad možda i pre 15. juna, ali se slike poplave u Valjevu sasvim sigurno neće izbrisati niti zaboraviti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.