Privrednici će ponovo morati da podnesu zahteve

imageDržava Srbija odredila je rok do 15. februara za podnošenje prijava o nastaloj šteti za vreme elemnetarne nepogode u oblasti privrede. Dok su sjedne strane obezbedjeni donatori za poljoprivrednike za privredu i nadoknadu štete izgleda da će morati da se pobrie država.

Nakon same polave u Valjevu 61 privrednik prijavio je štetu na svojim objektima što na sredstvima za proizvodnju što na samim objektima . Uslov da i njima usledi obeštećenje je da su odmah nakon poplave podneli prijavu o nastaloj šteti i da su tada uredno podneli zahteve za naknadu štete. Nova uredba Vlade Srbije od privrednika zahteva da još jednom podnesu zahtev , poseban formular koji moraju ispuniti i predati najkasnije do 15 . februara.
U poljoprivredi stvari su malo drugačije . Nikola Radojičić član Gradskog veća kaže da su poljoprivrednici podneli ukupno 927 zahteva prema gradu . „ Do sada se u oblasti poljoprivrede u nekoliko navrata intervenisalo sredstvima donatora tačnije najveći donatori bili su organizacija UN – FAO i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.Do sada je dečjena stočna hrana , sadnice . Konkretno kada je stočna hrana u pitanju 272 domaćinstva su dobila po 320 kilograma stočne hrane i ta podela će trajati do avgusta meseca. Ne treba zaboraviti da je država odnosno resorno ministarstvo doniralo za 173 poljoprivredna domaćinstva seme i naftne derivate“, objasnio je Radojičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.