100 miliona za Gerontološki centar

imageRadovi na Gerontološkom centru u Valjevu u ovoj godini će biti nastavljeni zahvaljujući sredstvima u visini od 100 miliona dinara , koja će izdvojiti ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalna pitanja

U Valjevu bi tim povodom 29 . januara trebao da bude održan sastanak kome će prisustvovati predstavnici ministarstva.

Milena Dosković član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja prisustvovala je sastanku koji je održan u Beogradu sa državnim sekretarom resornog ministarstva Nenadom Ivaniševićem na kome je dogovoreno da ministarstvo izdvoji za radove na Gerontološkom centru 100 miliona dinara. „ Sastanak u ministarstvu bio je praktično inicijalni jer će već 29 . januara u Valjevo doći državni sekretar i predstavnici ministarastva. Na tom sastanku će biti i precizirano za koje radove i koja ulaganja u Gerontološkom centru će pomenutih 100 miliona biti utrošeno. Jako je važno da radovi budu nastavljeni , da se uradi pto je više moguće kako bi ovaj itekako značajna objekta bio stavljen u funkciju što ranije „, kaže Doskovićeva .
Inače u prošloj godini završeni su radovi na fasadi i stolariji čija je vrednost bila 25,8 miliona dinara . Na jednoj od ranijih konferencija za novinare navedeno je da je za potpuni završetak potrebno još 250 miliona dinara . „ Gerontološki cenatr treba finansirati fazno kao što ga treba i raditi . postoje neke stvari koje moraju postojati , kuhinja , kupatila , prijemno odeljenje i slučno dok se broj soba može vremenom povećavati kako novac bude pristizao. Čak takvo mišljenje imaju i pojedini ljudi iz ministarstva . Da se objekat stavi u funkciju , a to ne mora odmah biti u punom kapacitetu . Apartmeni se mogu kasnije uredjivati i dodavati tom početnom broju soba“, objašnjava Doskovićeva.
Svojevremeno je posetivši Valjevo japanski ambasador bio vidno nezadovoljan fazom u kojoj se nalazi Gerontološki centar sobzirom da je Vlada Japana bila najveći donator izdvojivši 2,5 miliona evra za radove na ovoj gradjevini. Nezadovoljan je bio i ministars Aleksandar vulin koji je obećao da će ispitati i otkriti javnosti zašto Centar nije završen, na šta je utrošen novac i ko je kriv što Dom za stare već nije u funkciji . iako je obećao ministar Vulin dato obećanje još uvek nije ispunio.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.