U toku je izgradnja devet mostova

imageOd devet mostova čija je izgradnja neophodna jer ih je urušila poplava do sada su izgradjena četiri. Preostali mostovi biće radjeni naredne godine , a u Direkciji kažu da sa novcem kojim će raspolagati sledeće godine neće biti moguće sanirati sve mostove i klizišta koja su preostala

Nakon sprovedenog tendera vrednosti 16 miliona dinara predvidjeno je da bude uradjeno 9 mostova . Direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić kaže da su do sada uradjena četiri mosta.“ Završili smo most u Goloj glavi , dva mosta na reci Ljubostinji i jedan most na reci Jablanici. Ostaje nam još pet mostova za sledeću godinu čim to vreme dozvoli.Ukupno imamo 23 mosta koja treba da uradino, a devet je obuhvaćeno ovim tenderom“, rekao je Jeremić.
Za pet velikih mostova Jeremić kaže da njihova izgradnja daleko prevazilazi mogućnosti grada Valjeva jer je za njihovu izgradnju potrebno oko 100 miliona dinara.“ Mi sledeće godine u programu imamo poziciju poplave na kojoj je predvidjeno 45 miliona što je premalo jer tu treba da se nadju i klizišta i mostovi. Sa ovim mostovima čija je vrednost preko sto miliona i 44 klizišta čija je vrednost radova oko 150 miliona dinara jasno je da grad to ne može da finansira da bi se sve vratilo u normalu“, objašnjava Jeremić.
Grad Valjevo za vreme same vanredne situacije potrošio je 52 miliona dinara za koje je postojala prvobitna najava od države da će taj novac biti refundiran . prilikom posete Valjevu u dva navrata direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević je rekao da će država naći način da uloženi novac svih opština vrati. „ Ne znamo još da li će to biti samo jedan deo ili pun iznos u zavisnosti od toga koliko su Opštine potrošile, ali i taj problem biće vrlo brzo rešen“, rekao je tada Blagojević.
Od poplave je prošlo sedam meseci , grad Valjevo je po rečima direktora Direkcije Jeremića Kancelariji dostavio svu potrebnu dokumentaciju , ali odgovora države za sada još uvek nema.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.