Sneg ozbiljno i u Valjevu

imageSnežni talas zahvatio je Srbiju, RHMZ izdao upozorenje ne vrlo niske temperature tokom ove nedelje . Neophodna oprezna vožnja zbog snega i leda na putevima. Svi državni putevi prvog i drugog prioriteta prohodni su za saobraćaj. U Valjevu jutros u 7 sati izmereno -4 stepena.

Dok odrasli razmišljaju o čišćšenju snega , valjevska deca sradošću su dočekala snežne padavine sobzirom da raspust počinje za dva dana.

"Putevi Srbije" apeluju na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.U AMSS-a kažu da je poledica čest uzrok većeg broja saobraćajnih nesreća.
Kako je sneg u valjevskom kraju počeo da pada još u subotu uveče i padavine su nastavljene tokom jučerašnjeg dana izvesno je da će Valjevo Novu godinu dočekati u snežnom ambijentu jer meteorolozi ne najavljuju otopljenje .Prema najavama meteorologa do subote nas očekuju ledeni dani, a najhladniji će biti 31. decembar, 1. i 2. januar. Tada treba očekivati razvedravanje i maglu, a jutarnje temperature će biti od -15 do -8 stepeni Celzijusa.
U ranim jutarnjim satima veći broj ulica u visinskim delovima grada bio je pod snegom , a kako saznajemo tokom ovog jutra trebalo bi da po prioritetu ulice budu i očišćene .Vamedia podseća da je u Valjevu na snazi uredba koja obavezuje vlasnike lokala da sneg uklone sa trotoara ispred svojih radnji.
Odrasli na sneg ne gledaju blagonaklono, ali se zato deca snegu raduju , ako ništa drugo za dva dana trebalo bi da počen i raspust pa će za zimske čarolije deca svakako imati dovoljno vremena.
UPOZORENJE NA OBILNE SNEŽNE PADAVINE: Do ponedeljka ujutro (29.12.) stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa. UPOZORENJE NA NISKE TEMPERATURE: Od ponedeljka (29.12.) do petka (02.01.) veoma hladno, ujutro umeren i jak mraz, danju temperatura niža od 0°C (ledeni dani).

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.