Stotine prošle kroz odbore i komisije

imageNema sednice Skupštine bez razrešenja i imenovanja . Danas je razrešen odredjeni broj članova Upravnih i Nadzornih odbora, školskih odbora i raznih komisija , potvrdjen mandat novom odborniku, postavljen direktor Apotekarskog centra i izabran član Veća. Jedino zaista ozbiljnim radom i sabiranjem moguće je izbrojati sve ljude koji su od početka ovog saziva postavljeni i smenjeni. Vrlo je moguće da govorimo o stotinama ljudi.

Skupština grada je donela odluku da će novi direktor Apotekarskog centra zapravo biti stari vršilac dužnosti Vojislav Stepanović. Ali je istovremeno promenila i članove UO ove ustanove pa će od sada umesto dr Jordana Lazarevića predsednik UO biti Miodrag Radojičić. Ovom odlukom stavljena je tačka na brojne probleme koji su postojali u prethodnom periodu , a koji su uglavnom bili zasnovani na ambiciji Dragoljuba Krstića iz Udruženja Pobeda da Stepanović bude smenjen sa ovog mesta.
Vrlo je moguće da će Centar za socijalni rad konačno uskoro dobiti direktora jer su promenjeni članovi UO pa je umesto predsednice UO Nataše Perišić koja se svojevremeno i kandidovala za mesto direktora , ali joj ostavka koju je podnela mesto u UO u trenutku podnošenja kandidature za direktora nije bila uvažena pa njena kandidatura nije ni razmatrana. Sada će je na tom mestu zameniti Suzana Momčilović koja je javnosti poznata kao inicijator i osnivač Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama i Udruženja „Naši snovi“. za sada je npoznato da li će se nakon ovog razrešenja Perišićeva razmatrati kao predlog za mesto direktora ili je za to prekasno . nepoznato je i ko je osoba o kojoj vladajuća koalicija razmišlja, ali ako je verovati ranijim izjavama partijskih funkcionera i pozicije i opozicije sadašnji vd Kaja Jovanović izvesno neće ostati na tom mestu.

Istovremeno Skupština je konstatovala prestanak mandata odborniku DS-a Aleksandru Jovanoviću i potvrdila odbornički madat Miroslavu Petriću. Odbornici su obavešteni i o formiranju nove odborničke grupe od tri člana koju čine Nataša Petrović iz Pokreta za Valjevo , Slavica Pantelić Cupać iz Pokreta snaga Srbije i Dragan Vuković odbornik Udruženja Za Valjevo. Cupaćeva je inače jedini odbornik PSS-a u Skupštini, Vuković je u Skupštinu ušao kao odbornik SPO-a , ali je nakon previranja koja su se dogodila u toj partiji prešao sa velikim brojem članova SPO-a u Udruženje Za Valjevo.Nataša Perišić ostala je izgleda usamljeni odbornik Pokreta za Valjevo nakon što je iz Pokreta isključen Vojkan Obućina , a status Lazara Andrića koji je u Skupštinu ušao zamenivši Iliju Tripkovića nije poznat. Vrlo je moguće da je Andrić takodje samostalni odbornik .
Razrešen je NO Apoteke i Doma zdravlja kao i brojni članovi komisija i školskih odbora , a na njihova mesta imenovana su nova lica . Predsednik kadrovske Komisije Žarko Vasiljević dugo je na Skupštini čitao imena što govori u prilog činjenici da se radi o velikom broju ljudi. od početka ovog saziva teško da bi neko bez posebno odvojena dva radna dana mogao sabrati sva imena.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.