Grad poklanja deci novogodišnji program

imageKao što je i najavljeno za Novu godinu u Valjevu će u poslepodnevnim satima biti organizovana četiri programa za decu. Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić danas je pozvao sve gradjane i decu Valjeva da odaberu program i uzmu učešće u njemu.Na svakom punktu biće Deda Mrazovi koji će deci deliti slatkiše, a za kraj dečijeg programa grad najavljuje vatromet

Pod nazivom Novogodišnji dar najmladjim sugradjanima za Novu godinu biće priredjeno nekoliko interesantnih dogadjaja. „ Ovo je prvi put da na ovakav način organizujemo i koncipiramo novogodišnji program. na ovaj način u vidu smo imali najpre naše najmladje sugradjane nadajući se da ćemo upravo na ovaj način moći da im dočaramo novogodišnju atmosferu. Sve počinje 31. decembra u 15 sati. Cela ta novogodišnja priča biće završena vatrometom . Organizovali smo tog dana i dodelu paketića u Centru za kulturu za svu decu u hraniteljskim porodicama . Družićemo se malo sa njima , dodeliti poklone i priredićemo im i prigodan novogodišnji program“, rekao je Vujić-Subotić.
Miloš Smiljanić direktor Centra za kulturu danas je rekao da je ideja bila da se na četiri punkta u gradu odvijaju programi. „ Ispred Centra za kulturu počećemo u 17.30 školom bubnjeva , sledi nastup horića Srculence i KUD-a Abrašević.Izabrali smo Art grupu Ludifiko koji imaju sjajne performanse , recimo sa vatrom imaju gutače plamena, pa performans na štulama koje svetle , tu je klovn , iluzionista, žongleri i animatori. Ukupno 14 umetnika raznih profila. Oni će biti ispred Opštine , kod spomenika Proti Mateji, izmedju spomenika Desanki Maksimović i Živojinu Mišiću. Ovakve programe Valjevo do sada nije imao priliku da vidi“, rekao je Smiljanić.
Načelnik Uprave danas je posebno govorio o merama štednje i izmenama koje su se dogodile u budžetu. „ Nismo hteli na mišiće da organizujemo bilo kakav koncert , već smo se odlučili da napravimo manifestaciju za najmladje. naredne godine videćemo kako će biti , možda tada bude koncert“, reko je Vujić.
Programi za decu koji će biti održani za doček Nove godine grad će koštati 480 000 dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.