Za Suvoborsku 2 miliona evra, deonica od Divaca do Iverka do oktobra

Za rekonstrukciju Suvoborske ulice više od dva miliona evra, a najkasnije do oktobra završetak brze saobraćajnice od Valjeva do autoputa “Miloš Veliki”, najavio je prilikom poslednje posete Valjevu Goran Vesić, ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja.

“Mi ovde u Valjevu sa Svetskom bankom i sa Francuskom agencijom za razvoj sprovodimo projekat koji se tiče lokalnog investicionog razvoja. To je projekat u okviru kojeg će se srediti Suvoborska ulica, za koju smo obezbedili preko 2 miliona evra”, rekao je Vesić prošle sedmice, na svečanosti uručenja ključeva korisnicima stanova u novoj zgradi socijalnog stanovanja.

Suvoborska ulica, kako je ranije najavljeno, treba da se rekonstruiše u dužini od 1,8 kilometara i to od kružnog toka nakon mosta na Gradcu, do Rajkovačke ulice. Pored rekonstrukcije samo saobraćajnice, najavljeno je da će se raditi i trotoari sa obe strane Suvoborske ulice, kao i biciklistička staza, te atmosferska kanalizacija i javna rasveta.

Podsećamo, prethodno je gradonačelnik Gojković potpisao je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“, koji pored ministarstva realizuju i Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava. Tada je gradonačelnik istakao da je Valjevo dobilo 2.139.000 evra.

„Čast mi je što je Grad Valjevo jedan od prvih potpisnika ugovora u okviru LIID“ projekta, koji se odnosi na unapređenje lokalne infrastrukture i insitucionalnog jačanja lokalnih samouprava. U okviru projekta planirano je da uradimo kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, jedne od najvažnijih i najprometnijih ulica u našem gradu, koja je u jako lošem stanju i zahteva rekonstrukciju, tako da je sada na nama da što pre sprovedemo procedure i počnemo radove“, naglasio je Gojković.

Što se tiče brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, koja treba da poveže Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“, ministar Vesić je rekao da očekuje da radovi budu završeni “do septembra, najkasnije oktobra”.

Inače, radovi na izgradnji ove brze saobraćajnice, koje izvodi kineska kompanija “Čajna Šandong”, počeli su u junu 2020. godine. Od decembra za saobraćaj funkcioniše njena deonica od petlje “Divci” do uključenja na autoput kod Nepričave u dužini od 12 kilometara, dok preostalih 6,3 kilometra, od te petlje do Iverka, po najavi ministra Vesića, treba da bude gotovo do početka jeseni.

4 comments on “Za Suvoborsku 2 miliona evra, deonica od Divaca do Iverka do oktobra

 1. Istina

  E moj Lazo,
  Sve što nije Valjalo u DS sada je glavna pejanica u SNS. Druže moj država se gasi, džabe „krečite“ kada kamioni sa pretovarima upropastiše sve…Institucije i sistem ne funkcioniše…
  Kakvi su putevi prema okolnim selima, Taor, Mravinjci., Povlen…, ili su to destinacije koje su prepuštene rudarenju??? Tamo nema puta od kad postoji Srbija…
  Nećemo ulaziti u višestruko koštanje, u kredite, zaduženost naših naslednika, ali moramo napomenuti da niste sposobni ni grad da rashladite besplatnom vodo iz Gradca na ovih 40 stepeni.
  Intelektualna sposobnost lokalne vlasti je ogledalo saobraćaja. Izgradnji parkinga kod MUP-a, posle 24 godine i to nakaradno upravno na kolovoz, umesto pod oštrim uglom…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.