Mila Starčević i Filip Vukmir pojedinačni šampioni Srbije, a ekipno – prvaci kadetkinje i stariji poletarci

Na drumskom državnom prvenstvu koje je u nedelju održano na stazi autodroma Beranovac pored Kraljeva, biciklisti Sputnjik MET Valjevo osvojili su ukupno 13 medalja – 4 zlatne, 5 srebrnih i 4 bronzane.

Zlatnu nit započela je najpre najbolja srpska kadetkinja i reprezentativka Mila Starčević koja je od prvog sudijskog zvižduka krenula odlučno i hrabro, pa nakon 35 kilometara solo vožnje sa skoro šest minuta prednosti je ubedljivo pobedila na veliki i trijumfalni način.
Ništa manje ubedljiv i ništa manje uspešan bio je i njen klupski drug Filip Vukmir u kategoriji starijih poletaraca koji se u prvoj trećini trke izdvojio iz grupe i  solo vožnjom zasluženo osvojio zlatnu medalju.
U ovoj kategoriji, u ekipnoj konkurenciji  Sputnjik MET je ubedljivo trijumfovao, baš kao i u timskom poretku kadetkinja koje su se takođe okitile oreolom prvaka Srbije.
Juniori najboljeg valjevskog kluba – braća Igor i Stefan Davidov su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili četvrto i osmo mesto što je bilo dovoljno za osvajanje bronzane ekipne medalje.
Juniorska reprezentativka Srbije – Nikolija Kulinčević je pokazala visoku klasu i na cilju se okitila vicešampionskom titulom, baš kao i ekipa u ovoj kategoriji.

U trci kadetkinja,  pored pobednice Mile Starčević, izuzetno se pokazala i borbena  Natalija Vasiljević koja je trku završila na petom mestu što je bilo dovoljno za ekipni trijumf i u ovoj kategoriji.
U trci mlađih kadeta, sjajnu forumu pokazao je talentovani Lazar Angelovski koji je u zanimljivom sprintu osvojio bronzanu medalju.
U trci mlađih poletarki, još jedan brilijant biciklističke škole BK Sputnjik MET – Jovana Jelić borbenom vožnjom stigla je do trećeg stepenika pobedničkog postolja a isti stepenik je pripao i u timskoj konkurenciji.
Nadmetanje starijih poletaraca iznedrilo je još jedan fantastičan uspeh, pa pored šampiona Vukmira, sjajno je taktički vozio i novi viceprvsk Srbije – daroviti Sava Starčević koji se takođe izdvojio iz grupe i solo vožnjom stigao do cilja, dok je za timski trijumf zaslužan i borbeni Lazar Jelića koji je i pored pada trku završio na 13. mestu a to je donelo titulu ekipnog prvaka države.
I kod mlađih početnika, talentovani Toma Starčević je nakon uzbudljivog finiša trku završio na trećem mestu i okitio se bronzanom medaljom koja je osvojena i u ekipnoj konkurenciji.
Po izuzetno teškom i sparnom vremenu, mlađa kadetkinja Natalija Kulinčević i mladji poletarac Jovan Starčević su svoje trke završili na petim mestima.
A dva dana pred drumskog prvenstva, na ravnoj stazi u Erdeviku, održano je Prvenstvo Srbije u disciplini pojedinačni hronometar gde su biciklisti Sputnjik MET osvojili ukupno pet medalja. Najuspešnija i prvak države bila je kadetkinja Mila Starčević sa skoro jednim minutom prednosti ispred drugoplasirane, a kod juniorki – Nikolija Kulinčević je odličnom vožnjom stigla do vicešampionske titule, baš kao i stariji poletarac Filip Vukmir kojem je zlato izmaklo za treptaj oka, tj za 25 stotinki.
Na ovom takmičenju, na treći stepenik pobedničkog postolja popeli su se mlađi kadet Lazar Angelovski i stariji poletarac Sava Starčević.

Ostali takmičari BK Sputnjik MET plasirali su se između 4. i 12. mesta.
Nakon ovakvih ostvarenih velikih uspeha, odlična juniorka Nikolija Kulinčević je odmah otišla na pripreme sa  reprezentacijom Srbije u Bugarsku gde se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu na pisti koje se održava u julu u Nemačkoj dok ostali, pod stručnim vodjstvom trenera Hadži Zorana Jelića nastavljaju treninge i bruse formu jer već za manje od mesec dana na redu je još jednom važno državno prvenstvo i to u Olimpijskoj disciplini – MTB gde se takođe očekuju dobri nastupi i ponovo osvajanje dvocifrenog broja medalja i na ovom prvenstvu Srbije.

Fotografije: BK Sputnjik MET Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.