Sindikati danas protestuju u Beogradu zbog šikaniranja “Krušikovaca”

U Beogradu danas protestuju predstavnici Sindikata „Nezavisnost“ i ASNS zbog, kako je najavljeno, šikaniranja radnika „Krušika“ iz Valjeva, prenela je agencija Beta.

Na protestu koji će početi u 11 časova ispred sedišta Ministarstva odbrane u Beogradu, predstavnici dva sindikata govoriće, kako je istaknuto, „o višemesečnim najgrubljim pritiscima i zastrašivanju radnika Krušika sa ciljem da oni odustanu od sindikalnog organizovanja čime se krše osnovna prava zaposlenih koja garantuju međunarodne konvencije, Ustav i zakoni Srbije“.

Ranije su se, podseća agencija Beta, ovi sindikati obraćali predsedniku Vlade Srbije i resornim ministrima rada i odbrane tražeći hitan sastanak, kako bi se brzo rešavali problemi u valjevskoj namenskoj industriji, koja je u vlasništvu države.

Međutim, ni posle skoro mesec dana takav razgovor nije zakazan.

2 comments on “Sindikati danas protestuju u Beogradu zbog šikaniranja “Krušikovaca”

  1. Sladjana

    Uostalom, s kim da raygovarate. Pa jokin VD statuse je odavno istekao. Tako da sus ve njene odluke upitne sapravne strane!
    Mobing, sikaniranje nevaspitanje, traje vec godinama, samo se pojacalo dolaskom iste! Al valjda narod to voli. Cuti moye i gore!.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.