Ujedinjena patriotska opozicija: Uz otežavajuće okolnosti do dva odbornika

Lista Ujedinjena patriotska opozicija osvojila je na izborima 1787 glasova  ili 4,9% što im je donelo 2 odbornička mandata. Budući odbornici poručili su svojim glasačima i Valjevcima da će ih zastupati sa odgovornošću i čašću  u gradskoj Skupštini.

Miloš Savić budući odbornik u ime Pokreta Mi snaga naroda kaže da je mnogo razloga što ova lista nije ostvarila bolji rezultat.

„Sve prognoze su govorile da ćemo osvojiti nešto više glasova , ali prognoze su bazirane na činjenici da je Pokret MI snaga naroda u decembru osvojio i više od 6% glasova. Kao razlog slabijeg rezultata vidimo u činjenici da je ovaj Pokret nastao posle raspada Mi nakon decembarskih izbora i to se odrazilo na članstvo. Naš poverenik Stefan Stefanović sa malim brojem članova je preuzeo povereništvo pred izbore i mi zato nismo imali infrastrukturu za samostalan nastup na izborima pa smo na izbore izašli u koaliciji sa POKS-om i Monarhističkim klubom“, rekao je Savić.

Kao drugi razlog , Savić navodi činjenicu da je i POKS bio podeljen te da je jedan deo kao grupacija Novo lice Srbije učestvovao na izborima u koaliciji sa Svanućem . Ozbiljno ograničenje bilo je i kasno formiranje .

„Sve je ovo stvorilo konfuziju kod gradjana. Moram da kažem da je  do kraja POKS  učestvovao u svim oblicima kampanje ali se nije do kraja  identifikovao sa zajedničkom Grupom gradjana. Takodje postojali su i ozbiljni pokušaji da se naša lista spreči da učestvuje u izborima. Na žalost takvi pokušaji dolazilli su iz redova opozicione grupe Svanuće“, rekao je Savić zahvalivši se ujedno dr Branimiru Nestoroviću što je dao svoje ime za naziv liste.

U odborničke klupe sešće i Milan Petrović iz Monarhističkog kluba koji je najpre svim učesnicima u izborima čestitao osvojene mandate, naglasivši da je šteta što koalicija Kasnimo nije osvojila nijedan mandat.

„U Valjevu smo imali jednu referendumsku atmosferu izmedju dve velike koalicije i ostalo je malo prostora za ostale učesnike. Provukle su se liste sa statusom manjine. Mi nećemo nikom davati većinu u parlamentu i nas dvojica ćemo se truditi da dostojanstveno zastupamo one koji su nas glasali jer mi smo potomci onih koji su Srbiju dizali iz pepela . Napomenućemo svim ostalim odbornicima da su naši preci uspostavili nacionalnu demokratiju koja je bila uzor celoj Evropi. Nas dvojica ćemo u Skupštini uspostaviti duh tolerancije i uvažavanja“, rekao je Petrović.

Po njegovom mišljenju Valjevo treba da bude centar svih nacional demokratskih ideja jer je oduvek sve počinjalo iz Valjeva.

„Pre svega se zahvaljujem našim glasačima koji su nam omogućili odborničke mandate i mi im poručujemo da je to za nas i čast i velika odgovornost“, rekao je Petrović.

4 comments on “Ujedinjena patriotska opozicija: Uz otežavajuće okolnosti do dva odbornika

 1. Odmori malo

  Samo ste vi potomci onih koji su Srbiju dizali iz pepela? Tako mi se povraca od prisvajanja patriotizma, istorije, slavnih predaka, kao da samo vi imate tapiju na istoriju? Nije vas ponekad bar malo blam da se jedan ili dva coveka iz vase ekipe stavljaju ispred celog naroda kad se komentarise istorija, cast ili sta vec?

  Reply
  1. Dragan

   pa sta ako podrzava. to je njegovo pravo. covek je shvatio da ce lakse uci na listi gde je mala konkurencija nego u sns gde mora da stane u red dok se svi bitniji clanovi neizredjaju u skupstini

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.