Svanuće: Ovi izbori su samo prvi korak

Koalicija Ujedinjeno Valjevo može nakon jučerašnjih izbora kaže da rezultate izbora vidi kao korak u borbi za drugačije Valjevo.

Šef izbornog štaba koalicije ujedinjeno Valjevo može Željko Trifunović kaže da je borba bila neravnopravna .

„Uzimajući u obzir nisku izlaznost od samo 50%, neravnopravne uslove za kampanju i veliki pritisak na građane od strane ogromnog broja aktivista iz više gradova koji su se u toku izbornog dana sjatili u Valjevu, koalicija Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može je zadovoljna postignutim rezultatom. Žalimo za tim što veći broj naših sugrađanki i sugrađana nije učestvovao u glasanju (na  parlamentarnim izborima u decembru 2023. procenat izašlih na izbore je bio 62,9%), jer se na lokalnim izborima donose odluke koje su izuzetno važne za njihove svakodnevne živote. Koalicija Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može jučerašnje rezultate vidi samo kao prvi korak u borbi za jedno drugačije i bolje Valjevo. Imaćemo 17 odbornika u gradskom parlamentu koji su spremni za lavovsku borbu koja nas očekuje. Našim sugrađankama i sugrađanima obećavamo da ćemo svim snagama braniti interese građana u lokalnom parlamentu. Naša poruka ostaje – sVAnuće“, kaže Trifunović.

Kandidat za gradonačelnika ove koalicije Ivan Manić navodi da 17 odborničkih mandata nije malo te i da je to osnov za azstupanje intersa gradjana u gradskom parlamentu.

„Od danas je u skupštini grada Valjeva 17 odbornika sVAnuća. Iako smo očekivali veću izlaznost koja bi rezultat naše koalicije značajno ojačao, imamo sve razloge za optimizam i nadu u bolje sutra. Trećina odbornika skupštine iz redova hrabrih predstavnika sVAnuća imaće i mogućnost da zakazuje vanredne sednice skupštine, te se čvrsto i odlučno bori za interese i boljitak svih građana Valjeva, a naročito valjevskih sela. Uz zahvalnost zbog 12500 glasova naših sugrađana i obećanje da će se principi, borbenost i doslednost proklamovani u toku kampanje sVAnuća tek očitovati kroz skupštinski rad. Nema sumnje, sVAnuće dolazi“, poručio je Manić.

5 comments on “Svanuće: Ovi izbori su samo prvi korak

  1. OPO-SUM

    Samo vi koračajte, ali se na tom putu oslobodite upliva Zeleno-levog fronta (Berlinska inicijativa, program plus finansiranje), misleći da iznutra mogu da kroje kapu Srbima, iako su ih dva rata u prošlom veku demantovala. O inicijativi Nemaca da svoju genocidnost spiraju preko Srba, koju podržavaju Zelenolevaci, ne treba trošti papir i mastilo.
    Na lokalnom nivou pogrešno ste targetrali Valjevo kao predgrađe Uba, što nije tačno. Ub već odavno gleda svoja posla. Niste imali dobrog analitičara da vidi odakle vetar duva, po principu „povika na vuka a lisice meso jedu“.
    Na mnoge grupacije građana uopšte niste obraćali pažnju, što je relikt delovanja DS, koja je potencirala elitizam i snobizam.

    Reply
  2. Mića Borčin

    Našem Željku iz elektroistoka je davno svanulo. Na državnim jaslama dobra plata hapse ga pa ga puste po potrebi malo u politiku kad zatreba. Svanuće!

    Reply
  3. Dragan

    eto opozicija je prihvatila rezultate sto je dokaz da nikakve kradje nije bilo i da su izbori fer i posteni

    Reply
  4. Анонимни

    Честитам, овог пута сте ушли „у финале“. Следећи пут победа. Покажите се у наредном периоду.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.