Maglešovci uživali u prirodi i hrani

Planinarsko – smučarsko društvo „Magleš“ organizovao je proteklog vikenda dve akcije.

Planinari kluba, koji su prošle godine proslavili veliki jubilej – 75. rođendan, u subotu, 1. juna, pridružili su se manifestaciji „Miletovim lekovitim stazama“. Naime, u domaćinstvu Milje Obradović, koje se nalazi u Podbukovima, bilo je priče o malini, a sve je upotpunjeno sa dve šetnje u/po prirodi, uz nezaobilazno branje samoniklog lekovitog bilja u pratnji stručnog vodiča. Spomenka Bolić, planinarka „Magleša“, posebno se izdvojila i na kraju osvojila drugo mesto. Povratak sa staze nije značio i rastanak, pošto je tek tada u popularnom odmaralištu „Ognjište“ počela prava zabava i druženje. Domaćini su se još jednom potrudili da niko ne ostane praznog stomaka, a tokom ovog izdanja sada već tradicionalnog događaja na meniju je bio pasulj.

PSD „Magleš“ je i drugog dana vikenda, tačnije u nedelju, 2. juna, imao aktivnost – radnu posetu planinarskom domu na Jablaniku. Prema ranijem utvrđenom dogovoru, fokus je bio na uređenju i čišćenju. Pronašlo se vremena i za izlazak na sam vrh Jablanika. Međutim, kako bi svima i ova akcija ostala u lepom sećanju, pobrinuo se Goran Goloskoković, koji je zasukao rukave i u ulozi „šefa kuhinje“ pripremio gulaš od pečuraka.

Na kraju, ne i najmanje važno, pojedini članovi PSD „Magleš“ priključili su se akcijama drugih društava i klubova, među kojima su najveću pažnju privukli „Susreti planinara na Kopaoniku“ i osvajanje vrhova u Bosni i Hercegovini (Vran, Pločno, Mali Vilinac, Veliki Vilinac i Hajdučka vrata).

PD Magleš

 

2 comments on “Maglešovci uživali u prirodi i hrani

  1. Valjevac

    Mene me’ zanima, pošto ste počeli o uživanjima tematski da pišete, dal’ su uživali i u još nečemu fiziologija je fiziologija, i dal je bilo kavurme. Prazna priča provinciskog tipa.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.