Valjevski budući prvaci poklonili gradu radost i igru

Valjevski budući prvaci, dojučerašnji predškolci, poklonili su gradu program koji je trajao par sati na Gradskom trgu. Pregršt osmeha , dečije radosti valjevski mališani su kroz igru i pesmu darovali gradu.

Premalen je bio Gradski trg da primi sve valjevske svršene predškolce i publiku na ovom dečijem hepeningu koji su mališani pripremili za svoje starije sugradjane. Ovaj dogadjaj koji je već postao svojevrsna tradicija organizovala je PU „Milica Nožica“.

„Ovde na Trgu je oko 700 mališana koji su završili predškolski program što u celodnevnom boravku što u školama u programu od 4 sata. Ovaj program već je postao tradicionalan i mi smo ga i ove godine ispoštovali kao što vidite na radost sve ove dece i njihovih roditelja . Mališani su se sa svojim vaspitačicama pripremali za ove nastupe i svaki vrtić i odeljenja iz škola predstavljaju se različitim i igrama i pesmama. Kao što vidite različite su koreografije , ali i kostimi“, rekao je direktor Ustanove Milan Radović.

Po njegovim rečima već je raspisan konkurs za prijem dece u sledeću generaciju predškolskog programa koji je zakonom obavezan , a rok za prijavu je kraj juna .

„Imali smo 32 slobodna mesta u nekoliko gradskih objekata za celodnevni boravak predškolskih grupa. Kao i prilikom upisa ostalih kategorija dece, rukovodićemo se propisanim kriterijumima i po nekoj našoj računici oko 15 dece neće ispuniti uslove za celodnevni boravak. Međutim, dešavalo se i ranijih godina da se neko odseli, da se neko mesto uprazni, pa ćemo popunjavati. A svakako, pored celodnevnog boravka, roditelji imaju i pomenutu opciju četvoročasovnog programa. Važno je napomenuti da će dve grupe dece, budućih predškolaca, koji izlaze iz vrtića “Anđeli čuvari” biti automatski upisani u novim vrtićima, po jedna grupa od po 20 dece u Malom princu i Palčici. Konačno su se stvorili uslovi da više ne budemo podstanari u svojoj ustanovi, odnosno da raspolažemo dovoljnim prostorom da primimo tu decu sa rekonstrukcijom objekta stare Šeste škole”, istakao je direktor PU “Milica Nožica Milan Radović.

Kako je naveo Radović predškolski program biće organizovan i u seoskim školama kao sto su Popučke, Divci, Beloševac, Stave, Poćuta, Stubo, Joševa, Kotešica, Gola Glava, Rabrovica, Klanica, Žabari, Prijezdić, Dračić i druga sela, dok Kamenica i Brankovina imaju posebne vrtiće.

 

1 comment on “Valjevski budući prvaci poklonili gradu radost i igru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.