OKS na sednici u Valjevu

      5 коментара на OKS na sednici u Valjevu

Grad Valjevo bio je domaćin 4. sednice Olimpijskog komiteta Srbije . Delegacija OKS koju su činili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, potpredsednice Marija Desivojević Cvetković i Milica Đuričić, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki, razgovarali su o produbljivanju sportske saradnje sa Valjevom, a gradonačelnik Gojković je istoristio priliku da prisutne izvesti o svemu što je urađeno u Valjevu što se tiče sporta, a prvenstveno sportske infrastrukture.

Predsednik OKS Božidar Maljković je u ime Olimpijskog komiteta Srbije u uvodnom delu sednice uručio poklon gradonačelniku grada Valjeva Lazaru Gojkoviću i iskoristio priliku da pozdravi sve članove Skupštine i da se zahvali gradonačelniku grada Valjeva i njegovim saradnicima, kao i direktoru Valjevske gimnazije prof. Predragu Jevtiću na gostoprimstvu, podršci i saradnji, u pripremi i organizaciji godišnje Skupštine OKS.

„Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na 4. redovnu sednicu Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Kao što je svima vama poznato, iz godine u godinu aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije sprovodimo izvan Beograda, kad god je to moguće. Naš dolazak i održavanje godišnje sednice Skupštine baš na ovom mestu u Valjevu ima posebnu simboliku i značaj imajući u vidu da je ovo druga godina rada na projektu uvođenja Olimpijskog obrazovanja u školski sistem u Srbiji kao izbornog predmeta. Smatram da posle prošlogodišnje najstarije gimnazije u Srbiji, karlovačke, nismo mogli naći prikladnije mesto od prestižne Valjevske gimnazije, sa tradicijom dugom više od vek i po za organizaciju ovogodišnje sednice“, rekao je Maljković.

Nakon predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, prisutnima se obratio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

„Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred grada Valjeva. Valjevo je grad sporta i zaista smo srećni što se 4. redovna sednica održava baš u Valjevu, u sali Valjevske gimnazije. Uspeo sam da informišem predsedništvo o tome šta smo sve uradili i mislim da možemo da budemo ponosni na to šta je u prethodne četiri godine u Valjevu urađeno. Prvenstveno mislim na sportsku infrastrukturu, a zamolio sam sve i molim i vas da nam pomognete u kruni svega, a to je izgradnja sportske hale u Valjevu, koja će biti reprezentativna i siguran sam maksimalno korišćenja u narednom periodu, što se tiče svih evropskih i svetskih takmičenja. Rekao sam već da je Valjevo grad sporta i sada postižemo odlične rezultate, a evo koristim i ovu priliku da najavim „Mini sajam sporta“, koji će već u četvrtak biti organizovan, kada će se predstaviti svi sportski klubovi koji čine Sportski savez grada Valjeva. Želim vam prijatan boravak u Valjevu“, naglasio je gradonačelnik Gojković.

Prisustvo ministra sporta, gospodina Zorana Gajića i saradnika na godišnjoj sednici Skupštine OKS svedoči o uspešnoj saradnji ove dve institucije, što je ministar u pozdravnoj reči i potvrdio.

„Vrlo je retka prilika da se na jednom mestu skupi elita sportskih radnika. Svi mi koji smo ovde imamo veliku odgovornost kada je u pitanju razvoj srpskog sporta. Olimpijski komitet Srbije je najvažnija stručna organizacija što se tiče vrhunskog sporta. Sa velikim zadovoljstvom ističem da imamo besprekornu saradnju, sve radimo zajedno, informišemo se o svakom koraku, imamo redovne sastanke. Za sve što treba olimpijskom sportu siguran sam da je Olimpijski komitet Srbiji maksimalno na usluzi“, poručio je između ostalog ministar Gajić.

tekst i foto:Grad Valjevo

5 comments on “OKS na sednici u Valjevu

  1. Dušan

    liči da je SVANUĆE razlog dolaska glavešina olimpijskog komiteta u Valjevo.NAPRAVITE HALU U VALJEVU.DOSTA JE ONOG MAGACINA NA 15 Septembru zavanog hala sportova!

    Reply
  2. Nebojsa

    Odakle tolike negativnosti ljudi!?

    Pohvalno za grad Valjevo kao i Olimpijski komitet Srbije!

    Dobrodosli ste uvek!
    Valjevo je grad sporta!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.