Mionički srednjoškolci pokazali odlično znanje na takmičenjima

Mionički srednjoškolci ostvarili su značajne uspehe na republičkim takmičenjima iz oblasti turzima, kuvarstva, ali i postigli vidljive rezultate u oblasti sporta, marketinga, ekologije.

Lazar Prokić (treća godina, smer kuvarstvo) zauzeo je 6. mesto od ukupno 24 škole koje su učestvovale na republičkom takmičenju iz kuvarstva, održanom u Loznici, uz pomoć mentora profesora Nebojše Pešovića.

Učenici treće godine, smera turistički tehničar: Boris Stanković, Milica Stanković, Ognjen Babić osvojili su drugo mesto i putovanje u Trebinje na republičkom takmičenju u rešavanju studije slučaja pod  zadatkom „Moj grad prestonica kulutre 2025@ u organizaciji Univerziteta Singidunum, a uz pomoć mentorke profesorke Katarine Beljić. Na istom takmičenju, učenici četvrte godine smera turistički tehničar: Nataša Živković, Tamara Vujičić, Jelena Jelić zauzele su treće mesto i osvojile trodnevni aranžman u Vrnjačkoj banji, uz podršku profesorke mentorke Marije Milosavljević.

Mionički srednjoškolci pokazali su odlično znanje iz ekologije i sa projektom „Ko smo mi – kompostiranje otpada“ osvojili drugo mesto na takmičenju „Budi ekoinfluenser u svom kraju“ koje organizuje Univerzitet Singidunum. Zahvaljujući ovom plasmanu učenice prve godine smera ekonomski tehničar Jovana Jelić i Milica Živanović i učenik druge godine smera turistički tehničar Vladimir Nikolić, a uz podršku mentorke profesorka Aleksandre Jagodić osvojili su nagradno putovanje u Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo.

A na takmičenju u rešavanju studije slučaja „Strategija digitalnog marketinga“ učenice četvrte godine smera turistički tehničar: Đurđa Rakić, Anđela Stevanović i Ivana Milutinović osvojile su 6. mesto od 17 učesnika uz podršku profesorke mentorke Ivane Milovanović.

A ekipa Srednje škole „Mionica“ koju čine učenici  prve godine smera ekonomski tehničar: Uroš Stojić,  Aleksa Živković, Strahinja Jelić, Saša Gajić, Lazar Bajić i učenici prve godine smera konobar: Nikola Stepanović i Đorđe Milić osvojil su prvo mesto na takmičenju Sportske igre mladih u Mionici i plasirali se u naredni krug koji će biti održan u Kraljevu.

– Čestitam našim srednjoškolcima i profesorima na postignutim rezultatima. Ovakav uspeh je dokaz da imamo vrednu i talentovanu decu u koju treba da ulažemo. Na nama je da im, zajedno sa porodicama, budemo podrška u njihovom daljem usavršavanju. Trudimo se da im na sve načine obezbedimo što bolje uslove za njihovo obrazovanje. Srednju školu smo, uz podršku Vlade Republike Srbije, u potpunosti renovirali i opremili, a svake godine nastojimo da je modernizujemo – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije u prethodne dve godine u ovoj školi kompletno su opremljeni amfiteatar i školska biblioteka u vrednosti od 1,1 milion dinara.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.