SPREG od 4. do 6. aprila u Omni centru

Ovogodišnji SPREG biće održan u periodu od 4. do 6 aprila u prostoru Omni centra . Organizatori za ovu godinu najavljuju 152 izlagača na 83 štanda što u zatvorenom što na otvorenom delu Sajma . U okviru SPREG-a 5. aprila biće održan i sajam zapošljavanja.

Prvi sajam SPREG održan je prvi put 2004. godine , ali kako nije održan zbog korone ove godine sajam će biti održan po 19. put. Organizatori sajma već tradicionalno su Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije – agencija Gatti dok su partneri kompanija Europrom i Domaći trgovački lanac , a pokrovitelj je Grad Valjevo.

„Na 4000 kvadrata izložbenog prostora u dve hale i na otvorenom nastupiće 152 izlagača na ukupno 83 štanda, a sve se ove godine održava pod sloganom „Ovde stvaramo vrednosti“. Čini mi se da je to i prikladan naziv s obzirom na tradiciju sajma , a i naš cilj da proizvodjače afirmišemo i promovišemo. Naš cilj je takodje da postanemo najveći sajam u Zapadnoj Srbiji i praktično smo to i postali , ne samo u ovom delu Srbije već generalno gledano Srbija van Beograda i Novog Sada“, rekao je najavljujući ovogodišnji SPREG izvršni direktor Jovan Grujić.

Grujić je naveo da se ove godine na sajmu očekuje učešće 54,3% proizvodjača dok 45,7% čine trgovina i usluge. Na otvorenom delu sajma izlagaće izlagači iz čak 7 Opština.

„Najveću pažnju i ove godien privući će rekordan broj izlagača poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina , tu su rasadnici i traktori. A ove godine imaćemo i 4 zvanične auto kuće: Škoda, Ford, KIA, MG. Kad je Hala 1 u pitanju tu su različite delatnosti iz više od 25 gradova i opština. Tu će biti prehrambena industrija , mašine za preradu hrane, baštovanstvo i posebno bih istakao da će veliki segment biti oprema za unapredjenje energetske efikasnosti odnosno nekoliko izlagača koji će predstaviti kompletnu opremu za solarnu energiju, tu je PVC i AlU stolarija“, naveo je Grujić.

Za razliku od prošle godine izlagači su ove godine povećali veličinu svojih štandova pa na grupnim štandovima ove godine treba očekivati privrednike iz: Priboja, Osečine, Zrenjanina , Ljiga, Odžaka i Mionice. Pored njih nastupiće prvi put i Zadružni savez Srbije i Inkluzivni biznis inkubator iz Valjeva.

Svoje štandove na sajmu imaće i Grad Valjevo , ali i TO Valjeva.

„Očekujemo ove godine i veliku posetu poljoprivrednika s obzirom na dogovorene izlagače i činjenicu da je Grad Valjevo drugi grad u Srbiji po visini subvenicja koje daje poljoprivrednicima , preko preduzeća Agrorazvoj 120 miliona dinara. Grad Valjevo promovisaće svoje potencijale , a TO pored promocije turističke ponude Valjeva ove godine organizuje i radionice starih zanata. Kada već pominjemo konkretno Valjevo da kažemo i to da će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija i ove godine u okviru sajma zapošljavanja imati radionice i obuke za pisanje CV, biografija itd,“ naveo je Grujić.

Tradicionalno svoj udeo u sajmu ima kompanija Europrom zajedno sa DTL-om čiji će izlagači ove godine biti u Hali 2.

Bojana Perić PR menadžer kompanije Europrom konstatovala je da je Sajam očuvao svoj format i organizacijski napredovao uprkos činjenici da su dve godine korona virusa donele brojna pitanja .

„Ljudi i dalje imaju potrebu i interesovanje za direktnu komunikaciju i direktan uvid u proizvodnju, proizvode i usluge . Zato ćemo mi ponovo biti domaćini hale „Domaća priča“ zajedno sa partnerima iz Domaćeg trgovačkog lanca . Mi nastavljamo sa konceptom koji podrazumeva vrednovanje domaćih proizvoda i proizvodjača. U fokusu je prvenstveno kvalitetan domaći proizvod , a ove godine imamo rekordnu zainteresovanost izlagača. Na žalost zbog površine sajma nismo bili u mogućnosti da svima izadjemo u susret , ali mislim da ta činjenica već govori dovoljno o benefitu jednog ovakvog sajma i pomenute postavke“, najavila je Perić.

Po njenim rečima, štandove će ove godine u Hali 2 imati i: Zlatiborac, Bambi, Knjaz Miloš, Jaffa, Nektar, Nutrino, Grand kafa , Trlić , Valjevska pivara, Dr Milk, ali  i proizvodjači robne marke Domaće.

„Sve posetioce naše hale očekuje veliki broj promocija, radionica, kvizova, kuluturno umetnički program , jednom rečju potrudili smo se da posetiocima pružimo raznovrsne i atraktivne  sadržaje . Dva segment prevazilaze okvire sajamske priče, a to je da ćemo prvog dana ugostiti preko 200 privrednika iz cele Srbije organizovati posetu Arhivu i predstaviti Valjevo. Drugi segment je da će sva tri dana biti oragnizovan veliki broj konkursa, radionica i predavanja za naše najmladje sugradjane , a u cilju da se probudi svest kako bi vrednovali domaće“, rekla je Perić pozvavši sve gradjane da posete sajam.

Sajam zapošljavanja biće održan u petak 5. u periodu od 10 do 13h dok nas na sajmu u subotu očekuje promocija malih poljoprivrednih proizvodjača pod nazivom „Dan dobrog ukusa“.

Sajam će prva dva dana biti otvoren u vremenskom periodu od 10h do 19h, a poslednjeg dana od 10h do 15h . Za vreme sajma će biti organizovana i tradicionalna nagradne igra u kojoj svi posetioci mogu učestvovati. Svečano otvaranje predvidjeno je za 4. april u 11h.

1 comment on “SPREG od 4. do 6. aprila u Omni centru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.