Narednih dana oblačno i kišovito

Jutro pretežno vedro. Tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Kasno posle podne i uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći i u većini krajeva južnije od Save i Dunava sa kišom, a na visokim planinama prelazak kiše u sneg. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.

Utorak: Umereno do potpuno oblačno mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a obilnije padavine se očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) – od 20 do 40 mm za 24h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 10 do 16 stepeni.

Sreda: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na visokim planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 7, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni.

Četvrtak: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 8 do 13 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 08.03.2024. do 12.03.2024.)
U petak (08.03.) i subotu (09.03.) se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije. U nedelju (10.03.) suvo sa sunčanim intervalima, a početkom sledeće sedmice novo naoblačenje sa kišom.

RTS/RHMZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.