Izbori u Valjevu u junu ili julu

Lokalni izbori u Valjevu mogli bi biti održani u junu ili julu, najava je predsednika IO SNS-a Darka Glišića.

Naime, gostujući na TV Pink Glišić je rekao da će izbori u lokalnim samoupravama , gde nisu održani 17. decembra , biti održani polovinom godine.

„Da li će to biti jun, jul… Svakako je negde na samoj polovini 2024. godine“, rekao je Glišić dodajući da je dosad konstituisana gotovo polovina lokalnih parlamenata u gradovima i opštinama gde su izbori održani 17. decembra.

Valjevo dakle izbori očekuju na samom zaletu godišnjih odmora . Aktuelna vlast u Valjevu formirana je na sednici Skupštine održanoj u avgustu 2020. godine tako da su predstojeći izbori u Valjevu zapravo redovni izbori .

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora donosi se najranije 120 dana, a najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika. Od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 45 ni više od 60 dana, kaže se u Zakonu o lokalnim izborima.

Izborna komisija u roku od 96 časova od zatvaranja biračkih mesta donosi i objavljuje za sva biračka mesta ukupan izveštaj o rezultatima lokalnih izbora .

Konstitutivnu sednicu skupštine saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva u roku od deset dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji, tako da se ta sednica održi najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji. Shodno, navedenim zakonskim regulativama Valjevo bi novi skupštinski saziv trebalo da dobije najranije u avgustu ove godine.

Glišić je u istom gostovanju podsetio da je u svih 66 opština lista koju je predvodio Aleksandar Vučić pobedila. Uskoro se očekuje i formiranje nove republičke skupštine i nove Vlade Srbije.

Opštine koje nisu išle na vanredne izbore tek isti očekuju . Opozicija u Valjevu već sada vodi pregovore o mogućim koalicijama , a uveliko se traže i kandidati za gradonačelnike.

 

14 comments on “Izbori u Valjevu u junu ili julu

  1. Joca

    Kad pametan zaćuti, povuče se u mišju rupu ili napusti zemlju, upre pogled ka Bogu i svojoj porodici, skloni se od svega…. onda ostanu ovi doškolovani sa sega mega singidunum diplomom, bivši konobari, pomoćni treneri, vlasnici pečenjara, šatro voditeljke, kafe-kuvarice, keramičari i ostali da vode grad, da očerupaju još što može da se očerupa, da ga vode ka dnu, do dubine na kojoj leži litijum… Vidite li da se u grad ništa ne ulaže osim jeftinih prepravki a da su samo putevi jaki, industrijski ?

    Reply
  2. Goga

    vlast u Valjevu pod hitno menjati ili ce grad propasti ovakva se nepamti u Valjevu sve su unistili i dozvolili da svako radi sta hoce po gradu a institucije nesmeju nista da urade bahatom pojedincima

    Reply
  3. Dragan

    pa sta ako su izbori u sezoni godisnjih odmora. nasi glasaci ionako neidu na odmor a ako i odu ima ko da ih odmeni za glasanje jer vlada veliko interesovanje i u bosni i u crnoj gori i drugim opstinama gde su izbori vec bili

    Reply
  4. Vuk

    E ako je rekao tako glišić (namerno malo g) onda će tako i da bude. Samo pre mislim da će jul, jer tada će ostati oni što moraju glasati po cenu bez letovanja, a mi ostali ćemo da naredne 4 godine kukamo kako nas vlast krade, obmanjuje itd. Veselo i napredno!

    Reply
  5. sin anarhije

    Srbija nestaje polako ali sigurno , a upravo oni koji zive najteze su najglasniji u odbrani svega i svacega , tako da mi ih nije zao uopste, pogotovu ovih partijski uclanjenih krusikovaca sto se sad spremaju za povratak kuci …

    Reply
  6. мр Предраг М.Вулетић

    Да би изабрани представници народа заиста то и били посебно на локалном нивоу морао би се променити Закон о локалним изборима и увести већински систем по коме би грађани бирали за одборнике не изборне листе као до сада већ конкретне особе,које не би могле бити кандидати ако немају пребивалиште на територији локалне самоуправе где се одржавају избори.На так наћин би се сасекла партократија и били изабрани они који имају истинску подршку у народу. Тридесет пет година од увођења вишестраначка у Србији где је прва бакља вишестраначја упаљена управо у Ваљеву 14.12.1989 оснивањем Либералне странке која није могла бити регистрована као странка зато што није постојао ни Закон о политичким странкама.Могли сте да се региструјезе нпр као Полетарци и пчелице или Љиботењи родног краја али у оквиру Социјалистичког савеза радног народа а регистрацију је вршио СУП који је тражио мишљењ ССРН а у Ваљеву је то радио Синиша Митровић који је о нашој регистрацији дао такво мишљење да се надлежни службеник нашао у недоумици сме ли нас регистровати или не. Успели смо да се Закон о плитичким организацијама донесе тек после наших демонстрација 13. јуна 1990 које су због тога и одржанеу Београду . Ко има уши да чује нека чује. .

    Reply
  7. Glasač

    Kada god da budu izbori,SNS će obrisati d… sa opozicijom ,opozicija ovakva nemaju nikakve šanse

    Reply
  8. Miculence

    U svim zemljama dugih demokratskih tradicija uobičajeno je da se izbori odražavaju između 15 i 22.jula. Jer su tada neki glasači na moru, pa je manja mogućnost da ovi Djilasovci naprave lažne lične karte i glasaju u mestima u kojima ne žive. Mi radimo dnevna istraživanja i utvrdili smo da je najviše plivača medju Djilasovcima i zelenima. Zato naši glasači koji su se inače ugledali na našeg Predsednika ne idu na more iako je medju njima takođe veliki broj plivača. Mnogo veći nego 2012.godine.

    Reply
  9. Realno gledano

    Realno ni Daeku ni sns-u ovi hejteri ne mogu nista. Narod vecinski vidi ko radi za narod i Vucica podrzava i moze to da vam se svidja ili ne. Izbore gubite i onda saspete mrznju ovde na komentarima.

    Reply
  10. Mile Bambus

    Kad budete imali podrsku kakvu ima Darko onda pisite komentare kakve hocete. Njega narod podrzava gde god da ode, za razliku od vecine vas koji prozivate stalno na svim portalima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.