Divčibare sve popularnije

Zvanična statistika ukazuje da su Divčibare sve popularnija destinacija za turiste. Divčibare za ove praznike prepune .

Koliko u sredu posle podne svi oni koji su putovali prema Beogradu ili vraćali u Valjevo mogli su i lično da se uvere u dugu kolonu automobila koja se kretala ka Valjevu. Njihova destinacija u najvećoj meri jesu Divčibare .

Iako snega nema Divčibare su itekako žive za ove praznike , a statistički podaci pokazuju da ova turistička destinacija doživljava svoju ekspanziju .

Srpski Forbes navodi da je   u Srbiji je u 2023. godini, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj dolazaka turista povećan za 8,4 odsto, a broj noćenja za 1,6odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kada su u pitanju srpske planine i dalje neprikosnoveni primat ima Zlatibor dok je Kopaonik, po pisanju Forbsa u fazi stagniranja. Forbes navodi i podatak da su sve popularnije Divčibare koje su u prošloj godini zebeležile 57 772 dolaska.

Da turiste itekako zanimaju Divčibare bilo je jasno i prošle godine za praznike Dana državnosti , a ove, čini se po poseti koju je moguće videti , Divčibare su još zanimljivije. Ovakvi podaci pa i vidljiva poseta ukazuju da su Divčibare turistima zanimljive i u danima kada snega nema.

16 comments on “Divčibare sve popularnije

 1. Dragojlo

  Sve je grad Valjevo učinio da bude svake god gore i gore…. Praznik danas a pola Divcibara nema vode!!!Zidaju se zgrade, kanalizacija u potok…Na putu ima od ivicnjaka do bele linije 50cm rizle.Bruka i sramota.U centru neke sklepotine od dasaka,hrana se prodaje po ulici…

  Reply
 2. Normalan

  Ma dajte molim vas.
  Sramota je kako to mesto izgleda.
  Blato pa blato pa gradjevina pa blaro pa rizla.
  U gumeniđ čizmama da hodaš.

  Reply
 3. Milan

  Nisam bio za praznik ali ako nam je ovo desetinacija koja je sve popularnija onda nemam reči… Ako odete sa decom ili sa nekim kome u toku noći pozli imate da se vozite do Valjeva 45 minuta po najgorim krivinčinama. Da ne govorim kako izgleda centar i kako je sve prljavo. Jedino što mogu da pohvalim hranu koja je dobra i pristupacna sa cenama.

  Reply
  1. baltazar

   da, da, sedeo sam pola sata porodicno u hotelu Balkanija i posto nas niko nije usluzio ustali smo i otisli!!!! toliko o turizmu na divcibarima.

   Reply
 4. Miki

  Treba da se uloži u infrastrukturu, da se se ofarba most, da se srede trotoari, da se samo urede putevi, staze, da se napravi ozbiljniji dom zdravlja, ambulanta… Da se kvadovi smanje na minimum… Sada samo traumiraju turiste.

  Reply
 5. МНС

  Долазимо једанаесту годину заредом зими на Дивчибаре, са троје деце.
  Од пре 4 године, Дивчибаре не личе на оно што су биле годинама уназад. Посебно улазни део од Мионице, постаје град као Златибор. Градске фрајлице на штиклицама и напумпаним уснама дефилују улицама. Нико планинарске ципеле нити штап нису никад ни видели, нити их интересује. Огроман и упитан грађевински капитал уђе и на Дивчибаре!

  Reply
 6. Anchi

  Ja imam lepo iskustvo sto se tiče Markovog konaka, čisto, novo, toplo, odlična lokacija. Topla preporuka!

  Reply
 7. Милан

  Дивчибаре се не развијау, Дивчибаре се уништавају, апсолутно сулудом градњом, где год ко жели он гради виле и викендице; та најлепша природа се УНИШТАВА, како ни луд човек не би радио!
  Депонију испод врха Голубац, надлежни су багерима гурнули у шуму испод, на врло стрмом терену, а баш ту на пар стотина метара испод се налази извор Буковичке реке, односно Градца, па ћемо онда после причати хвалоспеве како је Градац најчистија река у Србији?!

  Reply
 8. Novak

  Od Markovog konaka krenulo je zlo po Divčibarama,dok je bio Titov gaj, Divčibare su bile Divčibare

  Reply
 9. Mikica

  lepesu divcibare samo uz kafu nema vode vec morate da kupite flasiranu pa izadje skupo rrestorani gde se sluzi hrana puni macki i kerova fuj

  Reply
 10. Dimi

  Nebi ljudi dolazili, u većem broju nego nekad, da se Divčibare uništavaju. Mnogo toga je urađeno i to privlači ljude jer imaju nove smeštaje, restorane, parking, staze i sve u meri. Kanalizacija nedostaje ali će i ona biti izgrađena. Valjda su toga svi svesni. Kvadove treba zabraniti i strogo sankcionisati jer oni uništavaju mir i opasni su. Nije im mesto u urbanizovanim sredinama

  Reply
 11. Pjer Karden

  Ovo očigledno što hvale ili nemaju nos ili su tek zašli iz štala ili neka prošetaju malo niz potok ispod Divčibara

  Reply
 12. Анонимни

  ja nisam vikendaŝ- živim na Divčibarama godinama. Ovo ŝto se radi je straŝno ! gradi se gomila odvratnih, ćoskastih, crnih, staklenih hotela. A djubre ostaje….nema vode, kanalizacije, trotoara….nema viŝe ni apoteke. Aspirin??? pa ima u Valjevu

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.