Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

Neobičan umetnički događaj  su pripremili mladi Valjevci , učenici Tehničke škole pod nazivom „Želimo da dišemo!“ sa fotografijama koje pokazuju zagađenje vazduha u Valjevu.

„Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Ova izlozba je način da ukažemo na problem. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!“, rekla je  Katarina Kašiković učenica Tehničke škole u Valjevu na otvaranju foto-izložbe u ovoj školi.

Autori foto materijala snimljenog prethodnih nedelja tokom grejne sezone su učenici IV4 razreda Tehničke škole: Tijana Gavrilović, Jelena Gajić, Jana Jovanović, Boris Vuletić, Katarina Kašiković, Ljubica Lazarević, Iva Radovanović, Aleksa Mirić, Marija Šujdović, Ivan Jevtić i profesorka Goranka Đurić Kuzmanović.

Nakon otvaranja izložbe za učenike je organizovana prezentacija o uzrocima zagađenja vazduha i izazovima sa kojima se suočava Valjevo kada je reč o smanjenju aerozagađenja i zaštite zdravlja ljudi. Osnovne pojmove o zagađujućim materijama u vazduhu, zagađivačima, standardima kvaliteta vazduha i načinima za smanjenje zagađenja predstavili su aktivisti udruženja Lokalni odgovor, Slavica Pantić i Vladimir Pantić.

Izložba je nastala uz podršku profesorke Biljane Đorđević u okviru predmeta „Urbanizam“.

 

1 comment on “Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

  1. Brđanac Valjevac

    Ove zime je, po dostupnim podacima, u 95% dana, u krugu od 30 km. i više, najnezdraviji vazduh u ul. Vojvode Stepe, a to znači i u obližnjoj Tehničkoj školi i, uskoro, u dva obdaništa u blizini. Stići će mobilijar za obdaništa od Novaka Đokovića, a štetan vazduh ostaje???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.