Obeležavanje Nacionalnog dana bez duvana

Danas  od 12.15 sati, na Gradskom trgu u Valjevu, Nacionalni dan bez duvana zajednički će obeležiti partnerske ustanove: Dom zdravlja – Služba polivalentne patronaže, Zavod za javno zdravlje, Medicinska škola i Crveni krst Valjevo.

Akcija će se sastojati od podele zdravstveno-vaspitnog materijala, razgovora sa sugrađanima, popunjavanja upitnika za procenu nikotinske zavisnosti, merenja pritiska i nivoa šećera u krvi.

Nacionalni dan bez duvana (31. januar) ove godine se obeležava pod sloganom „365 dana bez duvana”. Upotreba duvana štetno deluje na celokupan organizam i jedan je od faktora rizika koji je zajednički za četiri najzastupljenije bolesti u svetu: bolesti srca i krvnih sudova, maligne bolesti, dijabetes i hronične respiratorne bolesti. Pored zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posledica, uključujući i povećane troškove lečenja i smanjenu produktivnost na radnom mestu, proizvodnja i upotreba duvana imaju i štetne efekte na životnu sredinu.

3 comments on “Obeležavanje Nacionalnog dana bez duvana

  1. Miloš Marjanović

    manite se ovog. dajte zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. od ovih međunarodnih dana nema vajde

    Reply
  2. sin anarhije

    Gde god sednem svi purnjaju kao parna lokomotiva , jbg kad se nema za letovanje i zimovanje , ima da se vidi ko ima … a kad dodje vreme za uzgoj poseka , sreci kraja nema ….

    Reply
  3. Dragan

    ovaj praznik treba ukinuti. ovi ljudi neznaju koliko drzava zaradjuje od akciza za cigare i kad bi sad svi prestali da puse mi bi bankrotirali. ovako gradjani koji puse pomazu svoju drzavu i obezbedjuju novac da nam institucije dobro rade

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.