PU: Pažljivo vozite zbog pešaka

Pešaci godinama unazad predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Tokom prošle godine u Republici Srbiji, u saobraćajnim nezgodama poginula su čak 134 pešaka.

Četvrtina broja pešaka poginula je na površinama na kojima bi njihova bezbednost trebalo da bude neprikosnovena – pešački prelazi, autobuska stajališta, zone škola i trotoari.

Pripadnici saobraćajne policije u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti pešaka, apeluju na vozače motornih vozila da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, pre svega u zonama pešačkih prelaza i zonama škola.

PU

2 comments on “PU: Pažljivo vozite zbog pešaka

  1. Nenad

    Na duplim trakama od poljoprivredne škole do Srbijanke postavite semafore na pešačkim prelazima ili izgradite pasarele. Ne zna se da li je rizičnije preći ulicu ili stati autom ispred pešačkog jer u 95% u drugoj traci se ne zaustavljaju! Gledao zlo očima i kao pešak i kao vozač!

    Reply
  2. Istina

    Одлично упозорење, а да ли има неко образован па да уочи бројне неправилности у саобраћајној инфраструктури од неправилно обележених паркинг места, постављеној вертикалној и хоризонталној друмској сигнализацији, неусклађености пешачких семафора на дуплим тракама, обележеним пешачким прелазима непосредно испред аутобуских стајалишта…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.