Posećen Zimski festival rakije i vina

Veliki broj Valjevaca odlučio se da na Zimskom festivalu rakije i vina degustira ova pića koja se proizvode u Kolubarskom okrugu.

Gotovo da je teško proceniti koji Festival rakije i vina je bio posećaniji , da li onaj letnji koji je TO Valjeva organizovala za vreme Tešnjarskih večeri ili ovaj Zimski koji je održan na dan Srpske  nove godine. I u jednom i u drugom slučaju plato ispred Centra za kultutu je bio ispunjen posetiocima.

Direktorka TO Valjevo Ana Marković  je podsetila da se ovaj Zimski festival održava u okviru novogodišnjeg programa grada Valjeva te i da na festivalu učestvuje 25 izlagača.

„Mi smo naravno kraj koji je poznat po malini i šljivi, ali sve više se razvijaju vinogradi i kao Turistička organizacija smatramo da je vinogradarstvo i destilerije zaista nešto što treba promovisati i nešto što obogaćuje našu turističku ponudu. Vinarije i destilerije u Kolubarskom okrugu, dakle proizvođači koji su registrovani i koji imaju kvalitetne proizvode se predstavljaju , ali tu su i naše vredne domaćice, koje su pripremile domaće proizvode da ulepšaju ovaj festival”, izjavila  je Ana Marković.

Posetiocima je poruku da su izožena najbolja vina i rakije Kolubarskog okruga uputio i Svetislav Marković, direktor Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Valjevo.

“Prevashodno su ovde proizvođači i destilerije iz našeg kraja, to nam je i bio cilj. Ovo je samo nastavak rada, jer smo imali festival i u okviru Tešnjarskih večeri, a planiramo da nastavimo kako bi smo kroz ovakav način izlaganja proizvoda i destilerija upoznali naše sugrađane sa ponudom, ali i druge ljude iz cele Srbije. Samim tim pravimo jedan brend, tu pre svega mislim na rakije koje su izuzetnog kvaliteta, ali i sve bolja vina. Valjevo je izuzetan teren za podizanje vinograda. Mora se obratiti pažnja da se to tehnološki sve uradi kako treba, ali sve veći i veći broj ljudi se pojavljuje koji imaju odlične proizvode. Voleo bih da nas u narednom periodu znaju i po vinima i po svim onim proizvodima koje mi tradicionalno pravimo”, poručio je Marković.

U okviru muzičkog programa, nastupili su Nikola Jevtić i Milica Panić, nakon čega je koncert održala Valjevka Marina Tadić.

foto:Grad Valjevo

3 comments on “Posećen Zimski festival rakije i vina

  1. Dragan

    sinoc je vrvilo od posetioca sa strane i drago mi je sto valjevo posle cvarkijade koja je za jelo ima i novi kulturni festival za pice

    Reply
  2. Milan

    Veoma uspesan festival i sve je dobro organizovano,velika posecenost i pored hladnog vremena.Bravo za organizatore,posebno za Anu i Svetu…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.