Grad organizovao zimovanje za 50 uspešnih valjevskih djaka

Najbolji valjevski djaci otputovali su u organizaciji Grada Valjeva na zimovanje na Divčibare. Ovo je druga zima za redom kako se učenicima izuzetnih postignuća omogućuje da odu na zimovanje o trošku grada. Za ovu meru Lokalnog akcionog plana grad je izdvojio 1,8 miliona dinara.

Pedeset učenika koji su u prethodnoj godini postigli izuzetne rezultate u školi i na brijnim takmičenjima otputovalo je na Divčibare gde će sedam dana o trošku grada imati besplatno zimovanje .

Ispraćaju učenika u ime grada Valjeva prisustvovao je Radojica Rstić predsednik Komisije za implementaciju LAP za decu.

„Po drugi put grad Valjevo preko Lokalnog plana akcije za decu organizuje besplatno zimovanje za najbolje učenike od šestog do osmog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. To su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz raznih oblasti. Prema kriterijumima koje smo poslali školama, direktori su izabrali najbolje učenike koji ostvaruju pravo na osnovu tih kriterijuma i evo danas smo tu da ih ispratimo na našu najlepšu planinu Divčibare“, rekao je Rstić.

Deca će ove godine biti smeštena u blizini male staze u hotelu Pepa .

„Grad Valjevo se potrudio da svim učenicima obezbedi besplatnu ski školu, tako da njih na Divčibarama očekuju instruktori sa kompletnom opremom. Mi samo možemo da im poželimo lepo druženje i dosta snega, a prema informacijama koje imamo iz RHMZ-a, sutra uveče se očekuju snežne padavine na Divčibarama, što je dobra vest za mališane i verujem da će oni imati priliku da za sedam dana koliko će boraviti na planini savladaju osnovnu obuku skijanja, a grad Valjevo i ove godine i siguran sam da će i narednih godina posebnu pažnju posvetiti najboljim učenicima našeg grada, jer oni su naša budućnost, ali ovo je i dodatna motivacija za njih da u narednim godinama ostvare još bolje rezultate i da se bore za što bolje uspehe“, naglasio je Rstić i pojasnio da je ove godine izabran hotel u samoj blizini staze kako se deca ne bi prehladila dok se vraćaju sa aktivnosti na snegu.

Valjevski djaci imaće priliku da nauče veštinu skijanja potpuno besplatno ,a za opremu i instruktore pobrinula  se Ustanova za fizičku kulturu „Valis“.

„Ono što smo takođe dogovorili sa ljudima koji će im pružiti obuku skijanja, jeste da će mala ski staza pored hotela „Pepa“ biti zatvorana svakoga dana od 16 časova za sve ostale posetioce, tako da će biti sami na stazi. Biće dovoljno instruktora i podeliće ih po grupama, tako da će zaista imati priliku da se lepo druže i uživaju. Takođe, organizovani su animatori kako u hotelu, tako i van hotela, imaće slobodne aktivnosti, druženje, jer to su najbolji učenici u našem gradu i oni zaslužuju ovakvu pažnju od rukovodstva grada“, poručio je Rstić.

 

3 comments on “Grad organizovao zimovanje za 50 uspešnih valjevskih djaka

  1. Dragan

    bravo za decu sto imaju dobre ocene. ima tu mnogo dece nasih iz stranke i treba ih nagraditi skijanjem. cestitke i radojici koji je jos jednom pokazao da ga optuzbe za nevidljivu decu nece pokolebati i da ce i dalje misliti o nasoj deci

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.