Počela podela hranilica za bebe

Grad Valjevo u saradnji sa Fondacijom „Humana srca“ započeo je podelu hranilica za bebe rođene u drugoj polovini 2023. godine na teritoriji grada Valjeva.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i predstavnici Fondacije “Humana srca”, uručili su juče  deo hranilica roditeljima čija su deca rođena u drugoj polovini prošle godine. Zahvaljujući se na ovoj donaciji Gojković je rekao da pored svih mera populacione politike koje grad Valjevo sprovodi, jedna ovakva donacija ima svoje mesto.

„Od novčane naknade za nezaposlene porodilje koje smo pred kraj prethodne godine podigli sa 10.000 na 30.000 dinara i jednokratne pomoći za prvorođeno dete, mnogih mera koje sprovodimo kroz Lokalni akcioni plan za decu, besplatnih udžbenika za đake prvake do ove godine, a od ove godine besplatni udžbenici za đake od prvog do četvrtog razreda, besplatna letovanja  za decu sa seoskog područja do besplatnih zimovanja za najbolje učenike. Po prvi put prošle godine i besplatan ulaz na bazene u Petnici za sve đake, tu je naravno i školica plivanja, pored auto-sedišta koja tradiocionalno grad Valjevo svake godine deli svojim sugrađanima, nešto što ćemo nastaviti, a traje od prošle godine su svakako i multifunkcionalne hranilice. Moram da napomenem da je deo hranilica ostao i za bebe rođene u 2024. godini, a mi ćemo kroz Lokalni akcioni plan za decu svakako nastaviti tu akciju i naravno imamo u planu još neke mere koje ćemo uskoro objaviti”, rekao je  Gojković.

Kao podrška populacionoj politici grada Valjeva, Fondacija je u ovaj projekat uložila 3.600.000 dinara, kojim je obezbedila 800 hranilica za sve novorođene bebe u 2023. godini.

“Drago nam je da u moru nekih ružnih vesti imamo ovako jednu lepu vest kojom želimo i ovaj tmuran dan da osunčamo u Valjevu. Vidimo mnogo nasmejanih lica roditelja, dobili smo pregršt pozitivnih komentara na ovu akciju i drago nam je što imamo ovako veliku podršku grada Valjeva da se ovako jedna divna akcija nastavi i u narednom periodu. Naravno, mi smo tu uvek kao podrška i pomoć, ali ono što zaista još jednom želim da naglasim, jeste da bez zajedničke podrške i pomoći lokalne samouprave ova akcija ne bi mogla da se sprovede”, kazala je Nikolina Đujić, predstavnica Fondacije “Humana srca”.

Podela hranilica za sve ostale bebe koje su rođene u drugoj polovini 2023. godine organizovaće se u Gradskoj upravi grada Valjeva, kao što je organizovana i podela auto-sedišta, a roditelji će biti pozvani da dođu i preuzmu hranilicu za svoju bebu.

 

4 comments on “Počela podela hranilica za bebe

  1. Istina

    Господо из власти, како вам није јасно да треба направити систем и државу у којој ће родитељи куповати својој деци шта им треба. Исто тако своју децу ће слати тамо где мисле да им је добро, ићи ће са њима заједно… Чему то додворавање са неким донацијама, да ли тако правите зависност народа од власти?
    Чему те донације? Платите раднике, дајте плате незапосленима па нека сами купују…
    Је ли још увек најскупља дечија храна и гардероба у Србији…?

    Reply
  2. Dragan

    bravo i za grad si za slobodana tesica koji jos jednom pokazuje da preko svoje fondacije brine o sirotinji u nasem gradu iako to nemora pa i uprkos tome sto su ga valjevci optuzivali da je opljackao krusik

    Reply
  3. Игре глади

    Уз хранилцу добијате беслатно ваљевски ваздух у више наврата најзагађенији на читавој планети Земљи.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.