RK Metalac: „Značaj Gužvinog turnira nije marginalizovan“

Memorijalni rukometni turnir u znak sećanja na legendu valjevskog rukometa Nikolu Jevremovića Gužvu ove godine se održava 11. put, najavljeno je na konferenciji za novinare RK Metalac, koji je domaćin turnira.

Zoran Živković, predsednik skupštine kluba, podsetio je da je turnir posvećen nekadašnjem igraču valjevskog Metalca, šabačke Metaloplastike i beogradskih Crvene Zvezde i Partizana, kasnije i trenera tih klubova.

„Podrška koju ovom turniru pruža Grad Valjevo na lokalnom i Rukometni savez Srbije na državnom nivou, najbolji su dokaz opravdanosti održavanja ovakvog turnira. Pobednik dobija prelazni pehar, a biće proglašeni i najbolji igrač, strelac i golman. Takođe, drugi put održava se i memorijalni turnir u znak sećanja na Ognjena Pejića, tragično nastradalog mladog igrača Metalca“, rekao je Živković.

Oba turnira se igra u subotu, a pored Metalca, učestvuju beogradski Partizan, Loznica i lazarevačka Kolubara. U pauzi polufinalnih mečeva odigraće se revijalna utakmica između seniorskog tima Metalca i bivših igrača valjevskog kluba.

Šef struke Metalca Dragomir Čačić je na ovoj konferenciji morao da konstatuje, kako je rekao, „problematične stvari jer papir i društvene mreže trpe svašta“.

„Nije istina da su do sada na Gužvinom memorijalu standardno čestvovali samo Partizan, Crvena Zvezda i Metaloplastika, jer je bilo i ranije otkazivanja od strane nekih od ovih timova. Nijedan turnir nije zacementiran da budu iste ekipe, na svim turnirima se menjaju u smislu kad i kako ko može da učestvuje. A potcenjivati ekipe koje sada učestvuju, kao što su Loznica i Kolubara, te reći da su drugorazredne, to jednostavno ne stoji“, istako je Čačić na taj način praktično odgovarajući na pismo koje se pojavilo u javnosti i u kojem grupa nekadašnjih  igrača i  saigrača RK Metalac i Nikole Jevremovića Gužve navodi da se ovogodišnjom organizacijom “turnir pretvorio u svoju suprotnost”.

Čačić je napomenuo da je Metalac još u julu poziv za učešće uputio standardnim učesnicima.

„Na žalost, Metaloplastika i Crvena Zvezda su u međuvremenu odbili iz svojih obaveza, pa smo dovedeni pred cajtnot i svršen čin. Metalac sigurno neće zaboraviti Gužvu, a iduće godine insistiraćemo da turnir bude trodnevni. Pozvaćemo, naime, da učestvuju i Berane i Pelister iz Bitolja, klubovi u kojima je Gužva takođe radio. Dakle, želimo da turnir dignemo na viši nivo, a ne da ga marginalizujemo“, zaključio je trener Metalca.

 

10 comments on “RK Metalac: „Značaj Gužvinog turnira nije marginalizovan“

  1. Rale Brale

    E,moji Valjevci

    Niista ne znate,ni jedan obican turnir da naprevite.Uvek ste takvi bili samo znate da kenjate

    Reply
  2. Dragan

    zasto u klubu sedi kadar socijalista kad su izgubili izbore i ovde u gradu su opozicija? nemogu da verujem da mi iz budzeta odvajamo pare za klub a funkciju vrsi neko drugi pored toliko nasih ljudi

    Reply
  3. Valjevska kasaba

    Gospodo doktori,bavite se bolje strukom nego sportom.Zavrsite medicinu i onda pravac politika

    Reply
  4. Mica patuljak

    Da Guzva zna da mu covek kao što je Milan Gajic organizuje memorijalni turnir, okrenuo bi se popreko u grobu.

    Reply
    1. Rade

      Kakve veze ima Gajic, koliko vidimo nigde nije na konferenciju.Znaj da je Gajic vratio dugove Ork Metalca i od kad je on Ork Metalac se bori za ulazak u Super B ligu. Mozete da ga mrzite, samo on nek nastavi,da radi u interesu Ork Metalac, a sto se tice turnira covek se ne mesa i ne ucestvuje tako da dzaba ga prozivate!!
      Isto napadate Dr Zivkovica sramota.

      Reply
      1. Goran Markovic

        Poznat vokabular .Ko je rekao Gajiću da se slabo vidi u medijima?Gaji’ vartio dugove ,jel to ostalo od predhodnog ,,uspesnog ,, rada .Reči ,,Možete da ga mrzite,, .Sedi Gajicu sportisto.Sramno je da vi nekadašnji saigrači ovo radite.Eto igrom slučaja znam kako to ,,uspešno,,radi Gajić.Igrate se sa imenom Nikole Jevremović Gužve..Samo kada bi mogao na minut da se pojavi bilo bi bežanije .Čuj ,,Đaba,, ga prozivate .Kažu neki školski da ni vijaču nije znao da preskoči.Turnir se neorganizuje i pozivaju učesnici ili gosti na par dana već godinu dana unapred,Sedi JEDAN Gajiću i slušaj šta ti kažu opt si poleteo!!!!

        Reply
  5. Božidar

    Ovaj dr Živković nije bio samo u konjičkom klubu o nije bio samo džokej,kojim se sportom on bavio a bio nesposoban za vojsku

    Reply
  6. Mile Mrđenovački

    Imao sam srece da budem deo ekipe RK „Crvene Zvezde“ sedamdesetih godina, zajedno sa Guzvom. Imao sam srece da upoznam coveka koji voli svoj grad, i sportiste svog grada… Imao sam srece da budem u kafani na valjevskim brdu gde je on leti sluzio goste pomazuci jmajci da odrzi tu kafanu, pa i da saznam zasto je tu nasledio svoj nadimak. Valjevci cuvajte uspomenu na takvog svog sugradjanina, i zaboravite na partijske i ostale podele S ppstovanjem Mile Mrdjenovacki

    Reply
  7. Brdjanac

    Jednodnevni turnir sa ovim ekipama se organizuje da bi se potrosilo sto manje para namenjenih za turnir i da bi njima u klubu ostalo sto vise. ****matematika je vrlo prosta sto vise njemu u dzep. samo mi nije jasno kako ce da opravdaju 300-400 hiljada dinara sa ovim jednodevnim okruznim turnirom koji ne kosta ni 100 hiljada

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.