Počinje 39.Valjevski Jazz festival

Danas počinje 39.Valjevski Jazz festival u Art holu Centra za kulturu. Festival ove godine bez najavne konferencije .

Na web stranici jazzfest.rs nalazi se informacija da danas počinje 39. Valjevski Jazz festival:

“U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je najdugovečniji džez festival ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja. Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri jazz muzika živi u Valjevu ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.
Pored ostalih, koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević… Nastupe će imati i valjevski gimnazijalci, kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.
Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan.
Organizatori su najavili i sledeći, grandiozni, jubilarni 40. Valjevo Jazz fest na koji će, kako kažu, doći dve velike svetske zvezde”, navodi se u uvodnoj reči pomenute stranice.

Praksa duga desetinama godina da se pred valjevski džez fest održi konferencija za novinare na kojoj se najavljuje program svakog festivala ove godine je iz nekog razloga  izostala.

1 comment on “Počinje 39.Valjevski Jazz festival

  1. Dragan

    odlican program. bolje da pare ostanu nasim ljudima nego da dajemo nekima sa strane i to jos iz inostranstva. steta samo sto nema nevernih beba divljeg kestena i zeljka joksimovica

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.